Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας αξίας 11 δις ευρώ – Τι προβλέπει

ΕΕ: Δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας αξίας 11 δις ευρώ – Τι προβλέπει
Εμπορικές απαγορεύσεις και έλεγχοι στις εξαγωγές τεχνολογίας στη Ρωσία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οι κυρώσεις
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμη να επιβάλλει το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας πριν τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε σε ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
«Έχουμε υιοθετήσει εννιά πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Πρέπει να συνεχίσουμε την πίεση και προτείνουμε ένα δέκατο πακέτο κυρώσεων ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ σε εμπορικές απαγορεύσεις» υπογράμμισε η επικεφαλής της Κομισιόν.
Όπως είπε η von der Leyen, με τις κυρώσεις αυτές «αποδυναμώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή», τη στιγμή που όπως σημείωσε, «η ρωσική οικονομία πηγαίνει προς τα πίσω».
«Προχωράμε με νέες εμπορικές απαγορεύσεις και ελέγχους εξαγωγών τεχνολογίας στη Ρωσία.
Το πακέτο αυτό είναι συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Προτείνουμε, μεταξύ άλλων, περιορισμούς εξαγωγών σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά οπλικά συστήματα - όπως τα drones, οι πύραυλοι, τα ελικόπτερα» τόνισε η επικεφαλής της Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν και εκατοντάδες ιρανικά drones που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία».
«Για πρώτη φορά προτείνουμε την επιβολή κυρώσεων σε ιρανικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν», επισήμανε η Ursula von der Leyen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης