Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 9,6% για τον BIST 100 στην Κωνσταντινούπολη μετά την 5ήμερη αναστολή

Ράλι 9,6% για τον BIST 100 στην Κωνσταντινούπολη μετά την 5ήμερη αναστολή
Ράλι σχεδόν 10% σημειώνει το χρηματιστήριο της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα
Ράλι σχεδόν 10% σημειώνει το χρηματιστήριο της Τουρκίας, καθώς ξεκίνησε εκ νέου η διαπραγμάτευση μετοχών μετά από  την πενθήμερη αναστολή που προκάλεσε ο φονικός σεισμός της περασμένης εβδομάδας.
Ο δείκτης αναφοράς BIST 100 σημείωσε άλμα 9,6%, με κάθε μετοχή του δείκτη να σημειώνει άνοδο τουλάχιστον 3,5% το πρωί της Τετάρτης.
Η χρηματιστηριακή αγορά της Τουρκίας ανέστειλε τη λειτουργία της, μετά από μια σύντομη συνεδρίαση στις 8 Φεβρουαρίου και από δύο ημέρες ταραχώδους διαπραγμάτευσης, με τις αρχές να ακυρώνουν επίσης μια ολόκληρη ημέρα συναλλαγών.

Αλλαγές στα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία

Το ράλι της Τετάρτης ήρθε αφού η κυβέρνηση Erdogan, η οποία δέχεται πιέσεις για την αντίδρασή της στον σεισμό, αύξησε το ποσό των τουρκικών μετοχών που πρέπει να κατέχουν τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, σύμφωνα με τους Financial Times.
Τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα πρέπει να διαθέσουν το 30% των κεφαλαίων που συνεισφέρει η κυβέρνηση για την αντιστοίχιση των ατομικών συνταξιοδοτικών εισφορών σε τουρκικές μετοχές.
Η προηγούμενη απαίτηση ήταν 10%.
Η κυβέρνηση αντιστοιχίζει το 30% των συνταξιοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ετήσιου κατώτατου μισθού.
Τα ταμεία θα μπορούν επίσης να αυξήσουν τη στάθμιση μιας μεμονωμένης μετοχής στο χαρτοφυλάκιό τους στο 5%, από 1% προηγουμένως.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα για να απαλύνει το πλήγμα από τον σεισμό.
Ο Erdogan δήλωσε ότι περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία, καθιστώντας τον το χειρότερο σεισμό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.


BIST.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης