Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν στο Bakhmut οι Ουκρανοί, προελαύνουν προς Kharkiv οι ρώσοι – Ξεμένουν από όπλα οι Γάλλοι, οι Βρετανοί βλέπουν ήττα

Καταρρέουν στο Bakhmut οι Ουκρανοί, προελαύνουν προς Kharkiv οι ρώσοι – Ξεμένουν από όπλα οι Γάλλοι, οι Βρετανοί βλέπουν ήττα
Βρετανός πολιτικός προέβλεψε ήττα για την Ουκρανία εάν αρνηθεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
(upd 9) Η Ρωσική προέλαση στην Ανατολική Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα δυτικά, νότια και βόρεια του Donetsk συνεχίζεται…
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι θέμα χρόνου να περικυκλώσουν το Bakhmut που θα αποτελέσει μια μεγάλη στρατηγική νίκη της Ρωσίας.
Ο ρωσικός στρατός σε επόμενη φάση θα επιτεθεί σε Kramatorsk, Slavyansk, Lyman που θα σηματοδοτούσαν και την πλήρη ρωσική επικράτηση στο Donbass..

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Ivanivske.
Οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν τον δρόμο Bakhmut – Slavyansk εξέλιξη καταστροφική για τον Ουκρανικό στρατό.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στην Paraskoviivka αλλά και κοντά στο Debrova.
Έως και 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3 τεθωρακισμένα και 2 οχήματα καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στο μέτωπο προς Lyman.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν 20 κοινότητες στο Kharkiv

Γνωρίζουμε ότι περίπου 20 κοινότητες βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεών της Ρωσίας.
Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες κοινότητες στη γκρίζα ζώνη ανέφερε ρώσος αξιωματούχος.
Τα εδαφικά κέρδη των ρώσων στο Kharkiv αυξάνονται συνεχώς...

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τo Chasov Yar

Οι Ουκρανοί εκκενώνουν κρατικούς θεσμούς και επιχειρήσεις από το πόλη Chasov Yar που βρίσκεται δυτικά του Bakhmut απόδειξη ότι πλησιάζει η στιγμή όπου θα πέσει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις…
Σύμφωνα με τον Andrey Marochko, αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατέγραψαν επίσης «εκροή του τοπικού πληθυσμού» από την πόλη
Η Ουκρανία εκκενώνει τραυματίες στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, κυβερνητικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων από την πόλη Chasov Yar.
Έχει σημειωθεί η εκκένωση κρατικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων από το Chasov Yar.
Στα νοσοκομεία και ιατρικά ιδρύματα, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις περιορισμού των δραστηριοτήτων, αλλά όλο το στρατιωτικό προσωπικό που είχε τραυματιστεί ελαφρά αποχώρησε από τα νοσοκομεία…

Επίσης οι Ουκρανοί μαχητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους βιαστικά, αφήνοντας πίσω τους στρατιωτικό εξοπλισμό και πτώματα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο από μια ουκρανική οχυρωμένη θέση στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk που κατέλαβαν ρώσοι.
Μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας διέρρηξαν γραμμές άμυνας των Ουκρανών σε δασικές περιοχές του Luhansk…

Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιτίθενται κατά κύματα

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών θέσεων στην ανατολική Ουκρανία και στέλνουν διαρκώς στρατεύματα αλλά οι δυνάμεις του Κιέβου κρατούν τις θέσεις τους, υποστηρίζουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
«Η επιχείρηση του εχθρού συνεχίζεται στα ανατολικά, με επιθέσεις όλο το 24ωρο.
Η κατάσταση είναι τεταμένη. Ναι, είναι δύσκολο για εμάς», παραδέχτηκε η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Hanna Maliar.

Ο κυβερνήτης του Luhansk, Sergiy Gaiday είπε νωρίτερα ότι η Ρωσία στέλνει βαρύ οπλισμό και έχει κινητοποιήσει στρατιώτες αλλά διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να υποχωρούν.
«Υπάρχουν πολλοί βομβαρδισμοί (…) Οι επιθέσεις έρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις κατά κύματα.
Βλέπουμε ότι μεταφέρουν επιστρατευμένους (στο μέτωπο), βλέπουμε επίσης ότι μετακινούν (βαρύ) οπλισμό», πρόσθεσε.


Lavrov: Θέλουν την Ουκρανία αντιρωσική στρατιωτική βάση – Ψέματα Δύσης για Nord Stream

Πυρά κατά των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους για το ότι απώτερος στόχος τους είναι να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μια αντιρωσική στρατιωτική βάση εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση ότι λέει διαρκώς ψέματα, από τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream μέχρι την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ.
«Η πολιτική της Ουάσινγκτον και των Ευρωπαίων συμμάχων της να μετατρέψουν την Ουκρανία σε αντιρωσική, ρωσοφοβική στρατιωτική βάση έχει φτάσει στο απροχώρητο» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως ο πολυετής περιορισμός και απομόνωση της Ρωσίας είναι αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου της Δύσης.
Όπως είπε ο Lavrov, αυτό το σχέδιο της απομόνωσης της Ρωσίας εκτελείται μεταξύ άλλων και με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα και με τη μετατροπή της «αδελφής Ουκρανίας» σε μια αντιρωσική στρατιωτική βάση.

Η Ρωσία συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 22/2

Η Ρωσία θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη 22/2/2023.
Η Μόσχα φέρνει στο κορυφαίο όργανο των Ηνωμένων Εθνών το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream τον Σεπτέμβριο 2022.
Αυτό έκανε γνωστό η ρωσική αποστολή του ΟΗΕ την Τετάρτη 15/2/2023.

Η Ρωσία ανακοινώνει έκτακτη σύνοδο του κοινοβουλίου - Ομιλία Putin 21 Φεβρουαρίου 2023

Τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου θα συνεδριάσουν στις 22 Φεβρουαρίου σε έκτακτη σύνοδο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Vyacheslav Timchenko, σύμφωνα με τον οποίο οι συνεδριάσεις θα επικεντρωθούν στην έγκριση των νόμων ένταξης τεσσάρων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μια σαφή αναφορά στις ουκρανικές περιοχές.Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson. 
H Κάτω Βουλή, θα συνεδριάσει το πρωί στις 22 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα ξεκινήσει τις εργασίες στις 12 το μεσημέρι.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin θα μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 21 Φεβρουαρίου 2023 ένα χρόνο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Βρετανός πολιτικός προέβλεψε ήττα για την Ουκρανία εάν αρνηθεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

Ο ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζορτζ Γκάλουεϊ, πιστεύει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να «συντρίψουν» τον Ουκρανικό στρατό τις επόμενες ημέρες
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια στρατιωτική και στρατηγική ήττα εάν αυτή η χώρα δεν αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην κινεζική εφημερίδα Global Times ο πρώην βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου, ο ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζορτζ Γκάλουεϊ.

«Πιστεύω ότι η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία έχει φτάσει σε μια σημαντική καμπή.
Φαίνεται ότι ορισμένες μονάδες αποσύρονται θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα.
Το Ουκρανικό μετατράπηκε σε ένα είδος Μάχης του Στάλινγκραντ, η οποία πριν από 80 χρόνια ήταν το σημείο καμπής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
Η πολιτική κατάσταση θα κλιμακωθεί ακόμη πιο γρήγορα στο πλαίσιο της στρατιωτικής και στρατηγικής ήττας των Ουκρανών.

«Εκτός και αν οι Ουκρανοί αποκτήσουν μια κυβέρνηση που μπορεί να διαπραγματευτεί τον τερματισμό (των εχθροπραξιών) πριν από μια πολιτική συμφωνία και το τέλος της σύγκρουσης, η στρατιωτική κατάσταση για αυτούς τους επόμενους δύο μήνες θα επιδεινωθεί πολύ απότομα και γρήγορα»….

Figaro: Ο γαλλικός στρατός αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών εν μέσω βοήθειας προς την Ουκρανία

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία, κάτι που μπορεί να αυξήσει τις διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών στο θέμα της υποστήριξης προς την Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro.

«Οι επίγειες δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη βλημάτων διαμετρήματος 155 mm (που χρησιμοποιούνται σε οβίδες, πυροβόλων πεδίου)».
Ο Julien Rancoule, βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης (κάτω βουλή του κοινοβουλίου). της Γαλλίας από το κόμμα της Εθνικής Ένωσης, ο οποίος εκπόνησε από κοινού με τον Vincent Bru από το κόμμα «Δημοκρατικό Κίνημα» έκθεση για την κατάσταση των αποθεμάτων πυρομαχικών στις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας έκθεση για την κατάσταση των πυρομαχικών στον Γαλλικό στρατό.

Όπως αναφέρει η Le Figaro, τόσο οι κατασκευαστές όπλων όσο και το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, οι πρώτοι «περιορίζονται από το μέγεθος της αγοράς, η οποία έχει από καιρό προσαρμοστεί στη λογική της ειρήνης».
Από αυτή την άποψη, η παραγωγή διαφόρων τύπων πυρίτιδας αποδείχθηκε ανεπαρκής και ακατάλληλη για τις τρέχουσες ανάγκες.
«Η παραγωγή έχει φτάσει στο μέγιστο», δήλωσε ο στρατηγός Pierre Schill, αρχηγός του επιτελείου των γαλλικών χερσαίων δυνάμεων.

Όπως εξηγεί η Le Figaro, στο εγγύς μέλλον «θα πρέπει να αναμένεται ένταση μεταξύ των υποστηρικτών της Ουκρανίας και εκείνων που θέλουν να εξοικονομήσουν αποθέματα για χάρη της εθνικής άμυνας».

Νωρίτερα, ο Τζέιμι Σι, ο οποίος υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ το 2010-2018, είπε στο Sky News ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «έχουν ξοδέψει σε μεγάλο βαθμό τα στρατιωτικά τους αποθέματα» για να βοηθήσουν την Ουκρανία και πρέπει να λύσουν επειγόντως το πρόβλημα.

Welt: Ολλανδία και Δανία δεν θα παραδώσουν Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Ολλανδία και η Δανία δεν θα παραδώσουν άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η Γερμανική Welt, κάνοντας λόγο για ρωγμές στον συνασπισμό για την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία.
Η Ολλανδία σχεδίαζε να παραδώσει 18 Leopard 2 που είχαν μισθωθεί από τη Γερμανία, ως μέρος του γερμανο-ολλανδικού τάγματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, αυτά τα τανκς δεν είναι διαθέσιμα για την Ουκρανία.
«Η απόφαση ελήφθη σε στενή διαβούλευση μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας», εξήγησε ένας εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τη Welt, πηγές της δανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι η χώρα δεν θα παραδώσει κανένα από τα 44 σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2 A7.
Και υπάρχουν ενδείξεις ότι ακόμη και η Φινλανδία μπορεί να αποφασίσει να μην προμηθεύσει σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην Ουκρανία
14february2023_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-768x730.jpg

1381729.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης