Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbnb: Κέρδη 319 εκατ. δολ. το δ' τρίμηνο του 2022 - Στα 1,9 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Airbnb: Κέρδη 319 εκατ. δολ. το δ' τρίμηνο του 2022 - Στα 1,9 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα καθαρά της έσοδα ήταν 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 24%)
Κέρδη 319 εκατ. δολ. για το δ’ τρίμηνο, σε σύγκριση με 55 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, σημείωσε η Airbnb.
Τα καθαρά της έσοδα ήταν 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 24%), έναντι ζημίας 353 εκατομμυρίων δολαρίων ολόκληρου του έτους το 2021.
Ο αριθμός των συνολικών διανυκτερεύσεων και εμπειριών που κρατήθηκαν ήταν 88,2 εκατ., οριακά χαμηλότερος από εκτιμήσεις για 89,7εκ.
Οι μετοχές σημείωναν άνοδο περίπου 11% στις συναλλαγές μετά το ωράριο της Τρίτης (14/2).
Ο αριθμός των τουριστών που αναζητούν καταλύματα αυξάνεται, ανέφερε η Airbnb, η οποία κατέγραψε το πρώτο πλήρες έτος κερδοφορίας χάρη στις υψηλότερες τιμές και την παγκόσμια ταξιδιωτική ανάκαμψη.
Τα διασυνοριακά ταξίδια το δ’ τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν 49% σε επίπεδο έτους, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, με τις διαμονές σε «αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας» να αυξάνονται κατά 22% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.
Τα εξερχόμενα ταξίδια από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού παρουσίασαν την ισχυρότερη ανάπτυξη παγκοσμίως, είπε η εταιρεία, καθώς η Κίνα ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον Covid-19.
«Βλέπουμε την πρόσφατη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Κίνα ως ενθαρρυντικό σημάδι συνεχιζόμενης ανάκαμψης για την περιοχή», έγραψε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Brian Chesky, σε επιστολή προς τους μετόχους.
Οι ακαθάριστες κρατήσεις σε αστικές περιοχές αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από τις μισές κρατήσεις στην πλατφόρμα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης