Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς τη δημιουργία συνδικάτου κινούνται για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι της Tesla

Προς τη δημιουργία συνδικάτου κινούνται για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι της Tesla
Η κίνηση για συνδικαλισμό στην Tesla έχει ξεκινήσει από τη μονάδα της Νέας Υόρκης
Σχετικά Άρθρα
Eργαζόμενοι της Tesla στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν καμπάνια για να σχηματίσουν σωματείο, σε μια κίνηση που αναμένεται να αντιμετωπίσει ως πρόκληση ο ιδιοκτήτης της Tesla Elon Musk.
Σε επιστολή τους προς τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν το σχέδιό τους να συνδικαλιστούν.
Το σωματείο, αν δημιουργηθεί, θα είναι το πρώτο για την Tesla που μέχρι τώρα και σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίας είχε αποφύγει το συνδικαλισμό στα εργοστάσιά της.
Ας σημειωθεί ότι ο Elon Musk κατά το παρελθόν έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στα συνδικάτα και ήρθε αντιμέτωπος με την οργή του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ όταν του ζήτησαν να διαγράψει tweet του 2018 στο οποίο έλεγε ότι οι εργαζόμενοι θα έχαναν τα stock options τους αν δημιουργούσαν συνδικάτο.
«Πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός θα μας δώσει φωνή στον εργασιακό μας χώρο, που νιώθουμε ότι αγνοήθηκε μέχρι σήμερα», ανέφεραν οι εργαζόμενοι σε δελτίο τύπου που δημοσίευσαν την Τρίτη 14/2/23.
«Ζητάμε μόνο μια θέση στο αυτοκίνητο που βοηθήσαμε να κατασκευαστεί» πρόσθεσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης