Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πρώτο μπαλόνι στην Ευρώπη: Ιπτάμενο αντικείμενο και στη Ρουμανία - Τι εντόπισε η Πολεμική Αεροπορία και.. εξαφανίστηκε

Το πρώτο μπαλόνι στην Ευρώπη: Ιπτάμενο αντικείμενο και στη Ρουμανία - Τι εντόπισε η Πολεμική Αεροπορία και.. εξαφανίστηκε
Σύμφωνα με το υπουργείο, το μπαλόνι πετούσε σε υψόμετρο 11.000 μέτρων
Σχετικά Άρθρα
Το σύστημα παρακολούθησης της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε ένα ιπτάμενο αντικείμενο που έμοιαζε με μετεωρολογικό μπαλόνι και πετούσε στον εναέριο χώρο της χώρας.
Δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG 21 LanceR έφτασαν στην περιοχή, στη νοτιοανατολική Ρουμανία, 10 λεπτά μετά τον εντοπισμό του αντικειμένου αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία του «εναέριου στόχου» εκεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το μπαλόνι πετούσε σε υψόμετρο 11.000 μέτρων.

Ανταλλαγή κατηγοριών για κατασκοπεία

Σημειώνεται ότι η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13/2 ότι αμερικανικά μπαλόνια πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο της χωρίς άδεια περισσότερες από δέκα φορές από τις αρχές του 2022, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Ουάσινγκτον.
Οι κατηγορίες της Κίνας εντείνουν τη διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφότου ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε, όπως λέει, κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, αναγκάζοντας τον κορυφαίο Αμερικανό διπλωμάτη Άντονι Μπλίνκεν να ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι στο Πεκίνο που είχε ως στόχο να αμβλυνθούν οι εντάσεις.
Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα, αναφερόμενη στην κατάρριψη των ιπτάμενων αντικειμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης