Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μολδαβία: Να αποχωρήσουν ειρηνικά τα ρωσικά στρατεύματα από την Υπερδνειστερία

Μολδαβία: Να αποχωρήσουν ειρηνικά τα ρωσικά στρατεύματα από την Υπερδνειστερία
Προσπαθούμε να έχουμε διάλογο με τις αρχές της Υπερδνειστερίας είπε η ΥΠΕΞ της Μολδαβίας
Σχετικά Άρθρα
Να αποχωρήσουν ειρηνικά από το έδαφος της Υπερδνειστερίας οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και όλα τα ρωσικά όπλα που βρίσκονται στην περιοχή ζήτησε η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας, Niku Popescu.
Σύμφωνα με την Popescu, η κυβέρνηση της Μολδαβίας επιμένει στη διαδικασία ειρηνικής ενοποίησης της χώρας μέσω του διαλόγου και των συνομιλιών.
«Κύριος στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η αποχώρηση του ρωσικού στρατού και όλων των όπλων που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος μας.
Σε αυτό το θέμα, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αποκλειστικά ειρηνικές μεθόδους» είπε η Popescu, αναφέροντας πως η κυβέρνηση της Μολδαβίας προσπαθεί να διατηρήσει ανοιχτό το διάλογο με τις αρχές της Υπερδνειστερίας επειδή το σχήμα (5+2» που περιλαμβάνει την Μολδαβία, την Υπερδνειστερία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον ΟΑΣΕ και παρατηρητές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ) δεν λειτουργεί.
Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός στρατός έχει αναπτυχθεί στην Υπερδνειστερία από τον Ιούλιο του 1992 κατόπιν συμφωνίας με τη Μολδαβία προκειμένου να διευθετηθεί ειρηνικά η στρατιωτική σύγκρουση στην Υπερδνειστερία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης