Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει - Στο χείλος της αβύσσου οι ΗΠΑ

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει - Στο χείλος της αβύσσου οι ΗΠΑ
Ο Todd ανέφερε ότι "η αντίσταση της ρωσικής οικονομίας σπρώχνει το αμερικανικό αυτοκρατορικό σύστημα προς την άβυσσο"
Ο Γάλλος ιστορικός, Emmanuel Todd, ο οποίος προέβλεψε με ακρίβεια την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης πάνω από μια δεκαετία νωρίτερα, προειδοποιεί: ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει.
Άρχισε με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο κορυφαίος διανοούμενος της Γαλλίας, Todd, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro, επισήμανε ότι "είναι προφανές ότι η σύγκρουση, που αρχικά ήταν ένας περιορισμένος εδαφικός πόλεμος, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια οικονομική αντιπαράθεση μεταξύ ολόκληρης της Δύσης από τη μία πλευρά και της Ρωσίας, με την υποστήριξη της Κίνας, από την άλλη.
Έχει γίνει ένας παγκόσμιος πόλεμος", δήλωσε ο Todd.
Ο Todd πρόσθεσε ότι "η αντίσταση της ρωσικής οικονομίας σπρώχνει το αμερικανικό αυτοκρατορικό σύστημα προς την άβυσσο" και ότι ο Biden πρέπει να "βιαστεί" για να σώσει μια "εύθραυστη" Αμερική.

Χάνουν τον έλεγχο οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο αμερικανικός έλεγχος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος κινδυνεύει επειδή η αντίσταση της ρωσικής οικονομίας στις κυρώσεις ωθεί "το αμερικανικό αυτοκρατορικό σύστημα" προς τον γκρεμό", με τη Ρωσία να μπορεί ακόμη να βασίζεται στην Κίνα για νομισματική υποστήριξη.
Ο Todd λέει ότι η Αμερική "δεν μπορεί να αποσυρθεί από τη σύγκρουση, δεν μπορεί να την αφήσει να φύγει", επειδή δεν έχει στρατηγική εξόδου και το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό.
"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε τώρα σε έναν ατελείωτο πόλεμο, σε μια αντιπαράθεση της οποίας το αποτέλεσμα πρέπει να είναι η κατάρρευση του ενός ή του άλλου", δήλωσε ο διανοούμενος.
Ο Todd είναι μια ευρέως σεβαστή προσωπικότητα, καθώς είχε προβλέψει με ακρίβεια την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης 14 χρόνια πριν αυτή συμβεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης