Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανάσταση ή τρόμος: Η τεχνητή νοημοσύνη πιλοτάρει πια και μαχητικά αεροσκάφη - Πέταξαν επί 17 ώρες χωρίς ανθρώπινη εμπλοκή

Επανάσταση ή τρόμος: Η τεχνητή νοημοσύνη πιλοτάρει πια και μαχητικά αεροσκάφη - Πέταξαν επί 17 ώρες χωρίς ανθρώπινη εμπλοκή
Ηταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η τεχνητή νοημοσύνη για να πιλοτάρει ένα τέτοιο τακτικό αεροσκάφος
Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να δείχνει τις απεριόριστες δυνατότητές της, καθώς αυτή τη φορά πιλόταρε ένα εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος για περισσότερες από 17 ώρες.
Ηταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η τεχνητή νοημοσύνη για να πιλοτάρει ένα τέτοιο τακτικό αεροσκάφος, σύμφωνα με την αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin.
Η δοκιμή έγινε με το σκάφος VISTA (Variable In-flight Simulation Test Aircraft), το οποίο μπορεί να μιμηθεί στον αέρα χαρακτηριστικά άλλων αεροσκαφών. Η πτήση έγινε από τη βάση Έντουαρντς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.
Το VISTA, που είναι μια τροποποιημένη έκδοση του αεροσκάφους F-16D Block 30 Peace Marble II με αναβαθμισμένα εξαρτήματα του Block 40, αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την εταιρεία Calspan.
Η Lockheed Martin, που εδρεύει στο Μέριλαντ, έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει το 2023 να αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, με στόχο την ανάπτυξη αυτόνομων μαχητικών αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης