Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Georgieva (ΔΝΤ): Σκεφτείτε το αδιανόητο - Επιρρεπής σε σοκ ο κόσμος

tags :
Προειδοποίηση Georgieva (ΔΝΤ): Σκεφτείτε το αδιανόητο - Επιρρεπής σε σοκ ο κόσμος
"Δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε την ειρήνη δεδομένη", είπε η Georgieva
Σχετικά Άρθρα
Πρέπει να "σκεφτούμε το αδιανόητο", καθώς ζούμε σε έναν "πιο επιρρεπή σε σοκ κόσμο", ο οποίος επηρεάζεται από την πανδημία του Covid-19, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πρόσφατο σεισμό στη Συρία και την Τουρκία.
Αυτό προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, συστήνοντας ότι "πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας ώστε να είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι και πολύ πιο προσανατολισμένοι προς την οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τους κραδασμούς".
Κατά τη διάρκεια ενός πάνελ της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Κυβερνήσεων που διοργάνωσε η Hadley Gamble του CNBC, η Georgieva ανέφερε ότι "αυτό για το οποίο ανησυχούμε είναι το απροσδόκητο".
Η επικεφαλής του ΔΝΤ σηματοδότησε την ανάγκη για ανθεκτικότητα στον πλανήτη μας, στις κοινωνίες που πρέπει να επιτρέπουν ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να επωφελούνται από την εκπαίδευση, την υγεία και την καλή κοινωνική προστασία.
"Δεν βρισκόμαστε εκεί που θα έπρεπε να βρισκόμαστε ως καλοί διαχειριστές του πλανήτη μας για τα παιδιά μας", πρόσθεσε η Georgieva.

Χρειάζονται περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις

Σε προηγούμενη συνέντευξή της στο CNBC, η Georgieva δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να επιτύχουν τους στόχους τους για την κλιματική αλλαγή, οι οποίοι δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς από τη δημόσια βοήθεια και τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι Ουκρανοί "αγωνίζονται για το δικαίωμα κάθε έθνους να υπάρχει"
Όσον αφορά το θέμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Georgieva δήλωσε ότι ο κόσμος έχασε "ένα πολύ πολύτιμο μέρισμα ειρήνης", ωθώντας τα έθνη να ξοδεύουν περισσότερα για την άμυνα και λιγότερα για εσωτερικά ζητήματα, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι υποδομές.
"Δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε την ειρήνη δεδομένη", είπε.
Η Georgieva εξήρε τη διεθνή αντίδραση στον πόλεμο ως "αρκετά αξιοσημείωτη" και τόνισε τις παγκόσμιες επιπτώσεις της σύγκρουσης.
"Όλοι απέκτησαν κάποια αίσθηση συμπάθειας για ένα πρόβλημα που σήμερα είναι πρόβλημα της Ουκρανίας, αλλά αύριο μπορεί να είναι πρόβλημα για πολλές άλλες χώρες - ότι μπορεί να εισβάλει ο ισχυρότερος γείτονάς σου", δήλωσε η Georgieva.
"Στην Ουκρανία, οι άνθρωποι πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν πολεμούν μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για το δικαίωμα κάθε έθνους να υπάρχει και να διαχειρίζεται τις δικές του υποθέσεις", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης