Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Να δώσουμε κάθε δυνατή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για την εαρινή αντεπίθεση της

ΗΠΑ: Να δώσουμε κάθε δυνατή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για την εαρινή αντεπίθεση της
Οκτώ κράτη συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό αποστολής Leopard στην Ουκρανία είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Δύση θα πρέπει να διαθέσει κάθε δυνατή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έτσι ώστε αυτή να εξαπολύσει την αντεπίθεση της όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin κατά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των κρατών που μετέχουν στη διεθνή ομάδα για την Ουκρανία στη βάση Ramstein στη Γερμανία.
«Η ομάδα επαφής μας λέει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία για μακρά χρονική περίοδο και ότι θα βοηθήσει το Κίεβο να διατηρήσει το πλεονέκτημα κατά την εαρινή αντεπίθεση του» είπε ο Austin, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα φροντίσουν από κοινού έτσι ώστε να στείλουν όλη τη βοήθεια που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία.

Όπλα 50 δις

Σύμφωνα με τον Αμερικάνο υπουργό Άμυνας, μέχρι στιγμής η Δύση έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επιπλέον, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής 8 κράτη μετέχουν του διεθνούς συνασπισμού που θα στείλουν τα σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι Γερμανία, Πολωνία, Καναδάς, Πορτογαλία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία και Ολλανδία.
Μάλιστα ο Austin υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνδράμει την Ουκρανία όχι μόνο με όπλα, αλλά να παράσχει ολοκληρωμένη στρατιωτική βοήθεια.
«Στόχος μας δεν είναι μόνο η μεταφορά εξοπλισμού αλλά και η παροχή στρατιωτικών δυνατοτήτων μακροπρόθεσμα» υποστήριξε ο Austin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης