Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Ισχυρότερη η ρωσική οικονομία από ό,τι περίμενε η Δύση – Καμία κατάρρευση

Le Monde: Ισχυρότερη η ρωσική οικονομία από ό,τι περίμενε η Δύση – Καμία κατάρρευση
Ένα είναι σίγουρο, η Ρωσία δεν υπέστη την κατάρρευση που ανέμενε η Δύση αναφέρει η Le Monde
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στην ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του 2022 παρά τις διεθνείς κυρώσεις και παρά τις απαιτήσεις που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέρεται σε δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επισημαίνοντας ότι η οικονομία της Ρωσίας αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική από ότι εκτιμούσαν οι Δυτικοί.
«Ένα πράγμα είναι σίγουρο.
Η Ρωσία δεν υπέστη την κατάρρευση που ανακοίνωσε η Δύση και παρά την επιβολή 9 διαδοχικών κυμάτων κυρώσεων από τους Δυτικούς από τον Μάρτιο του 2022» αναφέρει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, το οποίο επικαλείται την ανάλυση του ΔΝΤ τον περασμένο Ιανουάριο, βάσει της οποίας «απογοητεύθηκε η Δύση», καθώς όπως αναφερόταν η ύφεση είχε περιοριστεί στο 2,2% του ΑΕΠ έναντι του 8,5% που είχε εκτιμηθεί και προβλεπόταν από τους Δυτικούς.
Επιπλέον, προβλέπεται πως η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία θα αυξηθεί κατά 0,3% το 2023 και κατά 2,1% το 2024, «δηλαδή πολύ περισσότερο από το 1,6% που αναμένεται στη ζώνη του ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Εάν δεν υπάρξει κάποια αντιστροφή αυτής της τάσης, τότε αυτά τα στοιχεία θα επιβεβαιώνουν την αντίσταση της χώρας» επισημαίνει η Le Monde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης