Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Soros βλέπει τέλος της bear market - Αγόρασε Tesla, Ark, τράπεζες και κρυπτογράφηση

Ο Soros βλέπει τέλος της bear market - Αγόρασε Tesla, Ark, τράπεζες και κρυπτογράφηση
Αγοραστής σε πολλούς κλάδους βγήκε το Soros Fund Management
Ακόμα και όταν οι μετοχές της Tesla βυθίστηκαν πέρυσι, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros φάνηκε να βρίσκει κάτι να του αρέσει στην κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων - και σε μερικά άλλα ονόματα που έχουν υποχωρήσει.
Το Soros Fund Management απέκτησε 242.399 μετοχές της Tesla κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με την καταχώρηση στις αρχές, μια αύξηση περίπου 270%, αυξάνοντας τις συνολικές συμμετοχές του ταμείου σε 332.046 μετοχές της Tesla.
Η κίνηση αυτή ήρθε καθώς όλο και περισσότεροι αναλυτές έχουν απογοητευτεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, μετά την αγορά του Twitter τον Οκτώβριο.
Πολλοί στη Wall Street θεώρησαν την εν λόγω εξαγορά ως αντιπερισπασμό από τη διαχείριση της Tesla, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Κάποιοι πείστηκαν από την Tesla

Αλλά η Tesla, και ο Musk, εμφανίστηκαν στις κινήσεις του Soros και με άλλους τρόπους.
Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, το ταμείο αγόρασε επίσης 500.000 μετοχές του Ark Innovation ETF της Cathie Wood, του οποίου η μεγαλύτερη συμμετοχή είναι η Tesla, και του οποίου η αξία βυθίστηκε το 2022.
Ωστόσο, καθώς ο Musk ετοιμαζόταν να αναλάβει τα ηνία του Twitter, το αρχείο δείχνει ότι ο Soros εξαργύρωσε τη θέση του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ξεφόρτωσε επίσης τη θέση του στην Zoom Video Communications.
Από την άλλη, ο Soros απέκτησε περισσότερες από 83 εκατομμύρια μετοχές στην εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων γυμναστικής Peloton Interactive, μια αύξηση σχεδόν 370% στο μερίδιο του ταμείου στην εταιρεία, που ήταν κάποτε κερδισμένη από την αύξηση των προπονήσεων στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Πήρε επίσης ένα νέο μερίδιο στην προβληματική εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana, καθώς και ένα νέο μερίδιο στην Lyft, αποκτώντας περισσότερες από 83 εκατομμύρια μετοχές.
Ο Soros αύξησε επίσης το μερίδιό του στην Uber Technologies.

Δεν φοβάται την κρυπτογράφηση

Ο Soros έδειξε επίσης μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο της κρυπτογράφησης, αφού οι επενδυτές που απέφευγαν τον κίνδυνο απομακρύνθηκαν από τον τομέα.
Το ταμείο πήρε ένα νέο μερίδιο σχεδόν 40 εκατομμυρίων μετοχών στη Marathon Digital Holdings και απέκτησε 17,2 εκατομμύρια μετοχές της Block.
Πήρε ένα μικρότερο μερίδιο στην τράπεζα Silvergate Capital που είναι φιλική προς την κρυπτογράφηση και αύξησε επίσης τις συμμετοχές της στην MicroStrategy.
Η κατάθεση έδειξε επίσης νέες συμμετοχές σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ονόματα Capital One Financial, Citigroup και Discover Financial Services.
Στον τομέα των αυτοκινήτων, η Soros Fund Management αύξησε τη συμμετοχή της στη Ford Motor κατά 6,4% σε 83 εκατομμύρια μετοχές.
Το fund απέκτησε επίσης 500.000 μετοχές της General Motors.
Το ταμείο αύξησε επίσης το μερίδιό του στην online αγορά χειροτεχνίας Etsy και στον γίγαντα των μέσων ενημέρωσης Walt Disney, ο οποίος βρίσκεται σε αναταραχή με την επιστροφή του διευθύνοντος συμβούλου Bob Iger, τις πιέσεις ακτιβιστών, τις απολύσεις και την αναδιάρθρωση.
Το ταμείο αγόρασε επίσης εκατομμύρια μετοχές για μια νέα συμμετοχή στην εταιρεία παροχής λογισμικού cloud Fastly.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης