Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν θα στείλουμε μαχητικά στην Ουκρανία - Εκπαιδεύονται στα Leopard οι Ουκρανοί

Γερμανία: Δεν θα στείλουμε μαχητικά στην Ουκρανία - Εκπαιδεύονται στα Leopard οι Ουκρανοί
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ωστόσο το ΝΑΤΟ
Με κατηγορηματικό τρόπο το Βερολίνο διαμηνύει πως δεν πρόκειται να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, τη στιγμή πάντως που το ΝΑΤΟ δεν φαίνεται εξαρχής αρνητικό στην ιδέα.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φινλανδό ομόλογό της, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της δεν συζητά την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.
«Δεν κάνουμε διάλογο για αυτό το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Baerbock, τη στιγμή που σήμερα Τρίτη 14/2 αναμένεται νέα συνάντηση των υπουργών Άμυνας των κρατών που συμμετέχουν στη διεθνή ομάδα βοήθειας για την Ουκρανία στη βάση του ΝΑΤΟ στο Ramstein της Γερμανίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg δηλώνει ανοιχτός στην ιδέα αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ενώ το θέμα αναμένεται να εξεταστεί σήμερα στο Ramstein.

Εκπαίδευση στα Leopard

Σημειώνεται πως Γερμανία και Πολωνία έχουν ήδη αρχίσει την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στο Κίεβο στα τέλη Μαρτίου.
Αν και συνήθως χρειάζονται αρκετοί μήνες εκπαίδευσης, η εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών αναμένεται να συμπυκνωθεί σημαντικά και να φτάσει τους δύο, ακόμα και τον ένα μήνα.
Πάντως, η Φινλανδία γνωστοποίησε χθες πως δεν είναι σίγουρο εάν θα συμμετάσχει στο εγχείρημα αποστολής Leopard στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης