Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (EKT): Τον Μάρτιο θα ξέρουμε πού θα «φτάσει» το μέγιστο επιτόκιο

Centeno (EKT): Τον Μάρτιο θα ξέρουμε πού θα «φτάσει» το μέγιστο επιτόκιο
Η ανησυχία των αξιωματούχων εστιάζεται στις υποκείμενες πιέσεις των τιμών, λόγω αύξησης των μισθών…
Το επίπεδο όπου θα φτάσει το μέγιστο επιτόκιο θα καταστεί αρκετά πιο σαφές με τις νέες οικονομικές προβλέψεις του επόμενου μήνα, τον Μάρτιο, εκτιμά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Centeno.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Bloomberg, ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας δήλωσε ότι με τον πληθωρισμό να μετριάζεται ήδη πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, οι νέες τριμηνιαίες προβλέψεις ενδέχεται να δείξουν περαιτέρω επιβράδυνση των τιμών.
Τα εν λόγω στοιχεία θα είναι "πολύ σημαντικά" για τον καθορισμό της πορείας της νομισματικής πολιτικής, και συγκεκριμένα της κορύφωσης του κόστους δανεισμού, πρόσθεσε ο ίδιος.
"Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά σε αυτό το τελικό επιτόκιο από ό,τι πριν", δήλωσε ο Centeno στην τηλεόραση του Bloomberg TV.
"Το πλησιάζουμε και νομίζω ότι ο Μάρτιος θα είναι μία εξαιρετική στιγμή προκειμένου να γίνουμε πολύ σαφείς σχετικά με αυτό".
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, αν και ο πληθωρισμός - ρεκόρ υποχωρεί στην ευρωζώνη, η ΕΚΤ σκοπεύει να πραγματοποιήσει νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.
Η ανησυχία των αξιωματούχων εστιάζεται στις υποκείμενες πιέσεις των τιμών, λόγω αύξησης των μισθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης