Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι αγορές έχουν καλούς λόγους να είναι πιο αισιόδοξες για την οικονομία

ΔΝΤ: Οι αγορές έχουν καλούς λόγους να είναι πιο αισιόδοξες για την οικονομία

Το ΔΝΤ έχει προβλέψει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης για το 2023

Την εκτίμηση ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν καλούς λόγους να είναι πιο αισιόδοξες, εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική οικονομία πιθανότατα αποφεύγει την ύφεση και ότι η Κίνα επαναλειτουργεί μετά το lockdown.
Μιλώντας στο World Government Summit, η Georgieva αναφερόμενη στο outlook του ΔΝΤ για το 2023 σχολίασε πως το «λιγότερο κακό δεν σημαίνει ότι καλό», δεδομένου ότι το Ταμείο έχει προβλέψει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης φέτος και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αποτελεί ανησυχία.
Θετικοί παράγοντες ήταν οι ανθεκτικές αγορές εργασίας των ΗΠΑ και της ΕΕ, η επαναλειτουργία της Κίνας και «τα εκπληκτικά καλά αποτελέσματα των κεντρικών τραπεζών που αυστηροποιούν τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες και ο πληθωρισμός επιτέλους περιορίζεται, αν και η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί», πρόσθεσε η ίδια.

Νομισματική σύσφιξη

Ερωτηθείσα εάν θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις νομισματικής σύσφιξης, η Georgieva είπε ότι το ΔΝΤ αναμένει νομισματική σύσφιξη φέτος, αλλά δεν προβλέπει ότι θα συνεχιστεί και το 2024.
«Οι αγορές έχουν καλό λόγο να είναι πιο αισιόδοξες, διότι αυτό που βλέπουν επιτέλους είναι ότι η αμερικανική οικονομία πιθανότατα θα αποφύγει την ύφεση... Βλέπουν επίσης την Κίνα να ανοίγει ξανά και τους Κινέζους καταναλωτές να σπεύδουν να ξοδέψουν τα χρήματα που εξοικονόμησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το lockdown», είπε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης