Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια άλλη θεωρία: Τι συμβαίνει με τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίπτουν τα αμερικανικά αεροσκάφη - UFO ή απλά... Κινέζοι

Μια άλλη θεωρία: Τι συμβαίνει με τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίπτουν τα αμερικανικά αεροσκάφη - UFO ή απλά... Κινέζοι
Ένα πρόγραμμα των ΗΠΑ που μελετά τα UFO μπορεί να βοήθησε στην ανίχνευση του κινεζικού προγράμματος μπαλονιών
Σχετικά Άρθρα
Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στον αέρα της Αμερικής με τις θεωρίες να δίνουν και να παίρνουν σχετικά με άγνωστα αντικείμενα που εμφανίστηκαν και καταρρίφθηκαν έπειτα από μαχητικά της αεροπορίας των ΗΠΑ.
Το Πεντάγωνο εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή 12/2 επιβεβαιώνοντας ότι ένα F-16 κατέρριψε ένα αντικείμενο που πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από τη λίμνη Χιούρον του Μίσιγκαν, στις 2:42 μ.μ. ET.
Η κυκλοφορία δεν περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του αντικειμένου, ούτε το συνέδεσε με τα τρία προηγούμενα αερομεταφερόμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Η δημοσίευση έδειξε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι αυτό το αντικείμενο είναι συνδεδεμένο με δραστηριότητα ραντάρ «κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες του Υπουργείου Άμυνας» που εντοπίστηκε χθες στη Μοντάνα. Το Πεντάγωνο ανέφερε επίσης ότι το αντικείμενο «αποτελούσε κίνδυνο πτήσης ασφαλείας και απειλή λόγω των πιθανών δυνατοτήτων επιτήρησής του».
Ένα άγνωστο ακόμη αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον του Μίσιγκαν το απόγευμα της Κυριακής , το τρίτο σε τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Ένα αμερικανικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τον Καναδά το Σάββατο και την Παρασκευή ένα αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε ένα άλλο πάνω από την Αλάσκα .
Σύμφωνα με τον ηγέτη της πλειοψηφίας, του Γερουσιαστή Chuck Schume, τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο είναι πιθανότατα κινεζικά μπαλόνια, «πολύ μικρότερα» από αυτό που καταρρίφθηκε στα παράκτια ύδατα των ΗΠΑ στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας την περασμένη εβδομάδα.
Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μοντάνα το Σάββατο και τη λίμνη Μίσιγκαν την Κυριακή 12/2 «κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων NORAD».

Απαντήσεις στα συντρίμια...

Πάντως, τα συντρίμμια από τρία από τα αντικείμενα εξακολουθούν να ανακτώνται από την Κυριακή.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν προσεκτικοί σχετικά με τη σύνδεση των πιο πρόσφατων αντικειμένων με το ύποπτο κινεζικό μπαλόνι επιτήρησης, το οποίο αξιωματούχοι είπαν ότι συγκέντρωνε περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
«Πιθανότατα θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε όλο αυτό το αερόστατο επιτήρησης και να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει», είπε ο Schumer για το μπαλόνι που καταρρίφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν το πρόγραμμα επιτήρησης αερόστατων της Κίνας μόλις τον περασμένο χρόνο, αν και το πρόγραμμα χρονολογείται τουλάχιστον από την εποχή της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Trump Donald.
«Δεν εντοπίσαμε αυτές τις απειλές και αυτό είναι ένα κενό συνειδητοποίησης του τομέα που πρέπει να καταλάβουμε», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ, επικεφαλής της Διοίκησης Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD), μια κοινή επιχείρηση με τον Καναδά. Δευτέρα.
Η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ φέρεται να είπε στο NORAD ότι τα μπαλόνια ήταν απειλή, αλλά ο VanHerck δεν διευκρίνισε τότε τι γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για το πρόγραμμα μπαλονιών ή πώς ανακάλυψαν τις πληροφορίες.

σύμφωνα με όσα μεταδίδει το SkyNews, όταν ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν Βαν Χερκ, ρωτήθηκε σχετικά με το αν τα άγνωστα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι εξωγήινα απάντησε «Δεν έχω αποκλείσει τίποτα».
Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Τζακ Μπέργκμαν, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο αμερικανικός λαός αξίζει πολύ περισσότερες απαντήσεις από αυτές που έχουμε», απηχώντας τα αυξανόμενα ερωτήματα στη χώρα και στους πολιτικούς σχετικά με αυτά τα γεγονότα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Καναδός Πρωθυπουργός Trudeau διέταξαν τα καναδικά και τα αμερικανικά μαχητικά -όποιο πυροβολήθηκε καλύτερα- να καταρρίψουν το αντικείμενο το Σάββατο.
Τα αμερικανικά αεροσκάφη F-22 που χρησιμοποιούν πυραύλους Sidewinder κατέρριψαν το αντικείμενο και καναδικό αεροσκάφος ενώθηκε με τα αμερικανικά τζετ την Παρασκευή για να το παρακολουθήσει καθώς περνούσε από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ στον Καναδά.
«Οι καναδικές δυνάμεις θα ανακτήσουν τώρα και θα αναλύσουν τα συντρίμμια του αντικειμένου», έγραψε ο Τριντό σε ανάρτηση στο Twitter .
«Είναι άγριο που δεν γνωρίζαμε» για το κινεζικό πρόγραμμα επιτήρησης αερόστατων μέχρι πρόσφατα, είπε ο Σούμερ την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές πέρασαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ τουλάχιστον τρεις φορές υπό τον πρώην πρόεδρο Donald Trump, και παρόμοιες συσκευές έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 40 χώρες σε πέντε διαφορετικές ηπείρους, σύμφωνα με τον Axios .

Ένα πρόγραμμα των ΗΠΑ που μελετά τα UFO μπορεί να βοήθησε στην ανίχνευση του κινεζικού προγράμματος μπαλονιών

Δεν είναι σαφές πόσο εκτεταμένο είναι το κινεζικό πρόγραμμα.
Τα συστήματα των ΗΠΑ συχνά αντιμετωπίζουν « ανεξήγητα ανώμαλα φαινόμενα », όπως αποκαλεί η κυβέρνηση τέτοια αντικείμενα, και τα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί είναι κυρίως συλλογή ξένων πληροφοριών ή ανθρωπογενή σκουπίδια.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πράγματι ένα πρόγραμμα για τη μελέτη του UAP υπό το Υπουργείο Άμυνας που ονομάζεται Ομάδα Αερομεταφερόμενης Αναγνώρισης και Διαχείρισης Αντικειμένων Συγχρονισμού.
Το Πεντάγωνο και η κοινότητα πληροφοριών συντονίζονται μέσω αυτής της ομάδας για «εντοπισμό, αναγνώριση και απόδοση αντικειμένων ενδιαφέροντος στον Εναέριο Χώρο Ειδικής Χρήσης και για την αξιολόγηση και τον μετριασμό τυχόν σχετικών απειλών για την ασφάλεια των πτήσεων και την εθνική ασφάλεια».
Ο προγραμματισμός των ΗΠΑ για τη μελέτη του UAP δεν είναι νέος.
Ο πρώην γερουσιαστής Harry Reid (D-NV) προέτρεψε το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει το Advanced Aerospace Threat Identification Program, τον προκάτοχο της Ομάδας Αερομεταφερόμενης Αναγνώρισης και Διαχείρισης Αντικειμένων, ξεκινώντας το 2007. Αν και το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε ότι είχε κλείσει την προσπάθεια το 2012 και όντως φέρεται να κατάργησε τη χρηματοδότηση για αυτό εκείνη την εποχή, οι New York Times ανέφεραν το 2017 ότι το πρόγραμμα συνεχίστηκε.
Ο Luis Martinez του ABC ανέφερε ότι οι πληροφορίες από την Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, όπως αποκαλύφθηκαν σε αναφορές στο Κογκρέσο, ήταν ένα από τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην αναγνώριση του προγράμματος επιτήρησης αερόστατων της Κίνας. Πολλά από τα πιο πρόσφατα περιστατικά UAP που έχει παρακολουθήσει η ομάδα έχουν βρεθεί ότι ήταν μπαλόνια ή αντικείμενα που μοιάζουν με μπαλόνια .

Αυτά τα περιστατικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ρήξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας

«Όλες οι χώρες κατασκοπεύουν η μία την άλλη και οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν αποτελούν εξαίρεση», έγραψε η Jen Kirby του Vox την περασμένη εβδομάδα , «και έχουν πολλές τεχνικές και τακτικές για να το κάνουν, πολλές από τις οποίες είναι λιγότερο παρεμβατικές και πιο ακριβείς από τεράστιο μπαλόνι». Δεδομένου αυτού, το μπαλόνι - και ενδεχομένως τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν το Σαββατοκύριακο - μπορεί να εξυπηρετήσει έναν άλλο σκοπό ή να μας πει περισσότερα για το τι προσπαθούν να επιτύχουν η Κίνα και ο Πρόεδρός της Xi Jinping.
Υπάρχουν εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με τις τακτικές επιτήρησης της Κίνας και το τι κάνει με τις πληροφορίες που συλλέγονται — αλλά ειλικρινά, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν χρειάζεται ένα μπαλόνι για αυτό, απλώς ίσως το κινητό σας . Και δεν είναι ακόμα σαφές γιατί η Κίνα θα άφηνε αυτό το μπαλόνι να κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ την παραμονή αυτής της συνάντησης με τον Blinken. Ορισμένες πιθανές θεωρίες περιλαμβάνουν ένα γραφειοκρατικό ολίσθημα ή κακή επικοινωνία, που μπορεί να αποκαλύψει αποδιοργάνωση εντός της κινεζικής κυβέρνησης και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του Xi. Τα σημάδια μιας τέτοιας δυσλειτουργίας είναι εξίσου ανησυχητικά, καθώς αυξάνει την πιθανότητα ενός πολύ πιο σοβαρού λάθος υπολογισμού που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια ακόμη πιο σοβαρή αντιπαράθεση.
Εκτός από τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, τα αντικείμενα που κατέρριψαν πρόσφατα οι ΗΠΑ εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την εύθραυστη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Την περασμένη εβδομάδα, μετά την είδηση ​​του πρώτου αντικειμένου που προσδιορίζεται τώρα να είναι ένα κινεζικό αερόστατο επιτήρησης, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του στην Κίνα, υποδηλώνοντας περαιτέρω ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών.
«Ενώ ένα «μπαλόνι» ακούγεται ασήμαντο —ακόμα και γελοίο— το γεγονός είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικά εξελιγμένα συστήματα επιτήρησης και συλλογής που έχουν σχεδιαστεί για να παραμείνουν σε πολύ ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Daniel Russel, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ασφάλειας και Διπλωματίας στην Asia Society Policy. Το Ινστιτούτο (ASPI), είπε στο Vox μέσω email την περασμένη εβδομάδα. «Η ιδέα της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών στο Πεκίνο ενώ αυτή η αργή πλατφόρμα εξακολουθούσε να παρασύρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αναμφίβολα ένας παράγοντας στην απόφαση να αναβληθεί το ταξίδι, όπως ήταν η αναγνώριση ότι το περιστατικό θα κυριαρχούσε στην ατζέντα και θα παρέσυρε τη στρατηγική θέματα."
Η Κίνα απάντησε στην κατάρριψη ενός μπαλονιού παρακολούθησης καιρού, με το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει σε δήλωση: «Το να επιμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη χρήση ένοπλης βίας είναι ξεκάθαρα μια υπερβολική αντίδραση που παραβιάζει σοβαρά τη διεθνή σύμβαση. ” Μέχρι στιγμής, η Κίνα δεν έχει ανταποκριθεί στην κατάρριψη των αντικειμένων την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσιγκτον

 

Εν τω μεταξύ σήμερα η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι αμερικανικά μπαλόνια μεγάλου ύψους πέταξαν μέσα στον εναέριο χώρο της χωρίς άδεια περισσότερες από 10 φορές από την αρχή Ιανουαρίου 2022.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερωτηθείς πώς η Κίνα απάντησε στις υπερπτήσεις αυτές, ο Ουάνγκ δήλωσε πως η απάντηση της Κίνας σε τέτοια επεισόδια είναι υπεύθυνη και επαγγελματική.
Ο ισχυρισμός αυτός της Κίνας διατυπώνεται αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα αυτό για το οποίο λένε πως ήταν ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Το Πεκίνο λέει πως το μπαλόνι ήταν ένα αερόπλοιο μη στρατιωτικών ερευνών και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για υπερβολική αντίδραση.
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταρρίψει στη συνέχεια τρία άλλα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης