Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στο τέλος τους οι επιχειρήσεις διάσωσης για επιζώντες σε Τουρκία, Συρία

ΟΗΕ: Στο τέλος τους οι επιχειρήσεις διάσωσης για επιζώντες σε Τουρκία, Συρία
Έμφαση τώρα στην παροχή τροφίμων, καταλύματος, εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης
Σχετικά Άρθρα
Αν και τα θαύματα στα χαλάσματα και στα συντρίμμια των κτηρίων σε Τουρκία και Συρία δεν σταματούν καθώς περίπου 170 ώρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς ανασύρθηκε ζωντανή μια 40χρονη γυναίκα, η Sibel Kaya από την επαρχία του Gaziantep, οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων ελαχιστοποιούνται.
Ήδη ο επικεφαλής του γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Martin Griffiths ανακοίνωσε πως η φάση των διασώσεων στη Συρία και την Τουρκία «πλησιάζει στο τέλος της» και πως πλέον η έμφαση πρέπει να δοθεί τώρα στην παροχή καταλύματος, τροφίμων, εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης στους επιζώντες.
«Αυτό που προκαλεί περισσότερη εντύπωση εδώ είναι ότι ακόμη και στο Χαλέπι, που έχει υποφέρει τόσο εδώ και πολλά χρόνια, αυτή η στιγμή, εκείνη η στιγμή (…) ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχουν ζήσει αυτοί οι άνθρωποι», τόνισε ο Griffiths.
Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόσθεσε επίσης ότι ο οργανισμός θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από τις περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση προς τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη βορειοδυτική Συρία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης