Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή φρουράς στο ΝΑΤΟ - Τον Οκτώβριο παραιτείται ο Stoltenberg - Το μέλλον του και οι «μνηστήρες» για το τιμόνι της Συμμαχίας

Αλλαγή φρουράς στο ΝΑΤΟ - Τον Οκτώβριο παραιτείται ο Stoltenberg - Το μέλλον του και οι «μνηστήρες» για το τιμόνι της Συμμαχίας
Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης έχουν εμφανίσει το ΝΑΤΟ ως φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ
Σχετικά Άρθρα
Τα περί νέας παράτασης της θητείας του ως γγ του ΝΑΤΟ απορρίπτει το περιβάλλον του Jens Stoltenberg. H εκπρόσωπος του, Oana Lungescu, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutschen Presse-Agentur, ότι ο Stoltenberg σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του -όπως έχει προγραμματιστεί- τον Οκτώβριο.
«Δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώξει περαιτέρω παράταση της θητείας» δήλωσε η ίδια.
Η Welt am Sonntag ανέφερε την Κυριακή (12/2/2023) ότι η θητεία του Stoltenberg ενδεχομένως να παραταθεί ξανά, καθώς το ΝΑΤΟ επιδιώκει να διατηρήσει τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι η θητεία του Stoltenberg έχει παραταθεί ήδη τρεις φορές, με πιο πρόσφατη τον Μάρτιο του περασμένου έτους, αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με παλιότερες πληροφορίες νορβηγικών μέσων ενημέρωσης, ο Stoltenberg εμφανιζόταν ως φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ στη θέση της Kristalina Georgieva.

Ο αντικαταστάτης του στο ΝΑΤΟ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο «τιμόνι» του ΝΑΤΟ αναμένεται -για πρώτη φορά- να καθίσει γυναίκα. Μεταξύ των υποψηφίων αναφέρονται η Σλοβάκα πρόεδρος, Zuzana Caputova, η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas, και η πρώην πρόεδρος της Κροατίας, Kolinda Grabar-Kitarovic.
Στις αρχές Νοεμβρίου, οι New York Times ανέφεραν ότι η βασική υποψήφια που προτιμά η Ουάσινγκτον για να αντικαταστήσει τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ήταν η Chrystia Freeland, η οποία είναι σήμερα αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης