Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι προελαύνουν σε Bakhmut, Ugledar, Lyman – Η Δύση σε πανικό εάν δεν δοθούν όπλα στην Ουκρανία η Ρωσία θα κερδίσει

Οι Ρώσοι προελαύνουν σε Bakhmut, Ugledar, Lyman – Η Δύση σε πανικό εάν δεν δοθούν όπλα στην Ουκρανία η Ρωσία θα κερδίσει
Η Ρωσία έχει εν μέρει ανακτήσει την ικανότητα να διεξάγει επιτυχημένες εκστρατείες ενημέρωσης για την υποστήριξη στρατηγικών στόχων και ακόμη και επιχειρησιακών στόχων αναφέρει το αμερικανικό ISW
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Ο ρωσικός στρατός έχει αποκτήσει – ξεκάθαρα – την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο της Ουκρανίας…
Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα μέτωπο πολέμου 1.550 χιλιομέτρων οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στα 800 χιλιόμετρα που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο στόχος για την πλήρη κατάληψη του Donetsk και Luhansk είναι σε εξέλιξη…
Ήδη οι Wagner κατέλαβαν την Krasna Gora… ο κλοιός γύρω από το Bakhmut σφίγγει για τον Ουκρανικό στρατό.
Επίσης οι ρώσοι έχουν ξεκινήσει επιθέσεις στην Lyman την οποία είχαν καταλάβει αλλά έχασαν όταν υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν από το Kharkiv.

Και ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι ρώσοι ελέγχουν το Ουκρανικό μέτωπο… οι χώρες της Δύσης προειδοποιούν εάν δεν σταλούν άμεσα όπλα στην Ουκρανία οι ρώσοι θα κερδίσουν.
Το μήνυμα της Πολωνίας είναι ξεκάθαρο, ο Putin θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία εάν η Δύση δεν στείλει άμεσα νέα όπλα στους Ουκρανούς…

Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις του επικεφαλής της Forsa Italia S. Berlusconi και μέλος της κυβέρνησης Meloni… ότι εάν ήταν πρωθυπουργός δεν θα συναντούσε τον Zelensky έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις…
Ωστόσο ο έμπειρος Berlusconi είπε αλήθειες, ο Zelensky αντί να εξασφαλίσει την ειρήνη συντηρεί ένα πόλεμο των αμερικανών.
Μάλιστα πρότεινε στον Biden τον αμερικανό πρόεδρο ένα σχέδιο Μάρσαλ 7 ή 8 ή 9 τρισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία υπό τον όρο ότι θα υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός…

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι Wagner πήραν τον έλεγχο της Krasna Gora και πλέον περικυκλώνουν το Bakhmut.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζονται στην Paraskoviivka, κοντά στο Ivanivske καθώς και στην Debrova.
Έως και 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις περιοχές αυτές, 5 τεθωρακισμένα οχήματα και 1 όχημα καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στο μέτωπο Lyman.
Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του χωριού Dvurechnoe.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη Gryanykivka, στην Synkivka και κοντά στο Novoselivske.
Έως και 80 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 6 τεθωρακισμένα οχήματα και 1 οβιδοβόλο καταστράφηκαν στην περιοχή Kupyansk.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν Ουκρανικό εργοστάσιο συναρμολόγησης τεθωρακισμένων

Εργοστάσιο συναρμολόγησης αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων για τον ουκρανικό στρατό στο εργοστάσιο μηχανουργικής κατασκευής Malyshev στο Kharkiv χτύπησαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν μέλη των μονάδων Akhmat

Ο αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Kantyrov, ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες σημείωθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά του βοηθού του, του διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat και του υποδιοικητή του δεύτερου σώματος στρατού, Apty Alaudinov.
Υπέστησαν δηλητηρίαση αλλά πλέον η υγεία τους δεν κινδυνεύει…

Πολωνία: Χωρίς στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ο Putin θα κερδίσει

Εάν η Ουκρανία δεν λάβει επειγόντως όπλα από τους δυτικούς συμμάχους της «τις επόμενες εβδομάδες», οι Ρώσοι θα κερδίσουν τον πόλεμο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Πολωνίας σε συνέντευξή του στη Le Figaro.
«Ναι, οι Ρώσοι μπορούν ακόμα να κερδίσουν τον πόλεμο εάν η Ουκρανία δεν λάβει επείγουσα βοήθεια.
Δεν έχουν σύγχρονες στρατιωτικές υποδομές, αλλά έχουν στρατιώτες!
Εάν δεν στείλουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, ο Putin θα κερδίσει.
Σύμφωνα με τον πολωνό Πρόεδρο ο Putin «έχει αποδυναμωθεί, κυρίως επειδή δεν κέρδισε τον πόλεμο όπως είχε σχεδιάσει.
Αλλά δυστυχώς δεν συμμερίζομαι την άποψη όσων πιστεύουν ότι ο θάνατος δεκάδων χιλιάδων πεσόντων στρατιωτών θα τον σταματήσει.
Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή».

Γελοιότητες Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είναι μια εικόνα που χρησιμοποιείται για «διαφημιστική εκστρατεία» με στόχο «να δείξει ότι η Ρωσία είναι κακή και η Δύση καλή».
Ο Zelenskly είναι μια εικόνα που εμφανίζεται παντού, από ποδοσφαιρικούς αγώνες μέχρι το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.
Είναι απολύτως γελοίο».

Η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο στρατιωτικό μέτ6ωπο και στις επιχειρήσεις πληροφόρησης

Η Ρωσία έχει ανασυγκροτήσει εν μέρει την ικανότητά της να διεξάγει επιχειρήσεις πληροφόρησης ως μέρος των εκστρατειών υβριδικού πολέμου για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων αναφέρει το ISW το αμερικανικό ινστιτούτο σκέψης που ειδικεύεται στον πόλεμο.
Αυτές οι επιχειρήσεις πληροφόρησης θα συνεχίσουν να εμφανίζονται καθώς η Ρωσία προσπαθεί να θέσει όρους για επερχόμενες επιχειρήσεις.

Η Ρωσία έχει εν μέρει ανακτήσει την ικανότητα να διεξάγει επιτυχημένες εκστρατείες ενημέρωσης για την υποστήριξη στρατηγικών στόχων και ακόμη και επιχειρησιακών στόχων.

Η ρωσική θεωρία υβριδικού πολέμου έχει ενοποιήσει την εκστρατεία πληροφόρησης και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Η Ρωσία διεξήγαγε επιδέξια πολλαπλές ενημερωτικές εκστρατείες κατά τις δύο δεκαετίες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, κυρίως εκείνες που υποστήριξαν τις Συμφωνίες του Μινσκ ΙΙ στις οποίες η Γερμανία και η Γαλλία αποδέχθηκαν τη Ρωσία ως μεσολαβητή

Οι ρωσικές εκστρατείες πληροφόρησης έχουν υποστηρίξει έναν συνεχή στρατηγικό στόχο αποτροπής ή επιβράδυνσης της παροχής υλικής υποστήριξης από τη Δύση στην Ουκρανία.
Ο Putin όταν συνειδητοποίησε ότι ο πόλεμος θα παρατεινόταν άρχισε να επικεντρώνεται στο θα σπείρει τον φόβο στην Δύση ότι οι παροχή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση…
Αυτές οι ρωσικές εκστρατείες πληροφόρησης ήταν συνεχείς στην επιδίωξη του κοινού στόχου της αναστολής της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία ανεξάρτητα από τις συνθήκες του πεδίου μάχης.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί την αφήγηση ότι η Ουκρανία είναι ανίκανη να νικήσει τη Ρωσία λόγω των εγγενών διαφορών ισχύος μεταξύ των δύο κρατών για να μετριάσει την αργή πρόοδο των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Αυτές οι επιχειρήσεις πληροφόρησης είχαν σκοπό να παραπλανήσουν τη Δύση και την Ουκρανία ώστε να πιστέψουν ότι οποιαδήποτε μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα ήταν άσχετη, επειδή η Ουκρανία δεν θα ήταν σε θέση να αντέξει στη ρωσική επίθεση.

Η Ρωσία ενίσχυσε τις αφηγήσεις για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης τον Σεπτέμβριο-Νοέμβριο του 2022 για να αποκαταστήσει ώστε να αποτρέψει τη Δύση από το να παράσχει στην Ουκρανία το απαραίτητο υλικό για να συνεχίσει τις αντεπιθέσεις της

Είναι πλέον σαφές ότι η ρωσική εκστρατεία ενημέρωσης με επίκεντρο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που εντάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 είχε στόχο -μεταξύ άλλων- να καθυστερήσει την παροχή δυτικών αρμάτων μάχης και άλλου προηγμένου εξοπλισμού απαραίτητου για να μπορεί να αμυνθεί ο Ουκρανικός στρατός.

Η Ρωσία διαδίδει η Ουκρανία θα απειλήσει σκόπιμα τη Ρωσία με αυτά τα όπλα αντί να δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των ρωσικά κατεχόμενων εδαφών της.
Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου συνεχίζουν να ενθαρρύνουν την αφήγηση ότι οι δυτικές μεταφορές πυραυλικών συστημάτων ακριβείας μεγαλύτερης εμβέλειας και τανκς Leopard αποτελούν νέα απειλή για τη ρωσική ασφάλεια…
Η Ρωσία θα συνεχίσει να οπλίζει τις επιχειρήσεις πληροφόρησης ειδικά αφού έχει ανακτήσει την πρωτοβουλία στην πρώτη γραμμή του στρατιωτικού μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Όλες αυτές οι ενημερωτικές εκστρατείες θα υποστηρίξουν τους πρωταρχικούς στρατηγικούς στόχους της Ρωσίας για τη διάσπαση της Δύσης ως προς την υποστήριξη στην Ουκρανία, την αποτροπή ή την καθυστέρηση της παροχής οπλικών συστημάτων από την Δύση ενώ θα επιχειρήσει να υπονομεύσει την υποστήριξη της Δύσης…

Η ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει επιδέξιες εκστρατείες ενημέρωσης για την υποστήριξη των προσπαθειών υβριδικού πολέμου υπέστη σοβαρή ζημιά από την επιδέξια εκστρατεία αντιπληροφόρησης της κυβέρνησης Biden και από τις ενέργειες της ίδιας της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αλλά ο Putin εργάζεται για να αποκαταστήσει τις δυνατότητές του σε αυτόν τον τομέα και επιτυγχάνει περιορισμένες αλλά σημαντικές επιτυχίες, ειδικά όταν μπορεί να διαμορφώσει εκστρατείες ενημέρωσης ποντάροντας στον φόβο της Δύσης.

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_122023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_February_122023.png

12february2023_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-768x730.jpg

12february2023_Eastern_Ukraine_Kharkiv_map2-768x761.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης