Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος - Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη: Ύψιστη προτεραιότητα, η επανένωση της πατρίδας

Κύπρος -  Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη: Ύψιστη προτεραιότητα, η επανένωση της πατρίδας
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πλέον ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού επικράτησε με 51.92% (204.680 ψήφους) έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη που εξασφάλισε το 48,08 % (189.522 ψήφους)
Σχετικά Άρθρα
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νικητής του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, απέναντι στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επικράτηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε: «Πήρα αρκετά μηνύματα από τ/κ συμπατριώτες μας
Είχα την ευκαιρία να μεταφέρω την πεποίθησή μου ότι η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό δεν μπορεί να αποτελεί λύση.
Η επανένωση της πατρίδας μας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα.
Η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι στην Αθήνα».
Αναφερόμενος στα μέλη του επιτελείου του τόνισε πως ήταν «από την αρχή οι πρωταγωνιστές».
«Από αύριο ξεκινώ τις συναντήσεις σε σχέση με τον καθορισμό του υπουργικού συμβουλίου.
Θα ζητήσω να δω τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσω για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου και να ανταλλάξω απόψεις», πρόσθεσε.
Σχετικά με το αν επικοινώνησε με τον τ/κ ηγέτη Ersin Tattar, δήλωσε: «Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει επικοινωνίες με τ/κ συμπατριώτες μας.
Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι να εργαστούμε μαζί τους για να σπάσει το αδιέξοδο. Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί λύση του Κυπριακού».


Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν πριν από λίγη ώρα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος απευθυνόμενος προς τον κ. Χριστοδουλίδη ανέφερε: «Το ΔΗΚΟ θέλει να σε ευχαριστήσει γιατί δικαίωσες την απόφασή μας. Μας έκανες περήφανους, στην υποψηφιότητα σου είδαμε ένα άτομο που θέλει να φέρει ένα νέο ύφος στην πολιτική. Οι προκλήσεις που μας φέρνει η επόμενη μέρα είναι σημαντικές, δύσκολες και πρέπει να μας βρει ενωμένους.
Θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι το ΔΗΚΟ έδωσε την ψυχή του για να σε εκλέξει σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δώσουμε τη ψυχή μας για να στηρίξουμε την κυβέρνησή σου. Η λαϊκή στήριξη που έχεις λάβει σήμερα να σε οδηγήσει στο να φέρεις καλύτερες μέρες στον τόπο μας».
Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε: «Να σας ευχαριστήσω για την ουσιαστική στήριξη.
Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και θα ήθελα απόψε να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το παν για να είστε περήφανοι για την επιλογή που κάνατε. Για εμάς η πραγματική προσπάθεια ξεκινά την 1η Μαρτίου και είμαι σίγουρος ότι θα έχω τη στήριξη του ΔΗΚΟ. Μέσα από τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας».
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πλέον ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαδέχεται τον Νίκο Αναστασιάδη, αφού επικράτησε με 51.92% (204.680 ψήφους) έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη που εξασφάλισε το 48,08 % (189.522 ψήφους).
Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκέντρωσαν:

N. Χριστοδουλίδης 51,92% (204.680 ψήφους)
A. Μαυρογιάννης 48,08 % (189.522 ψήφους)
Εγγεγραμμένοι: 561.273
Ψήφισαν: 406.616 (72,45%)
Αποχή: 154.657 (27,55%)
Έγκυρα: 394.202 (96,95%)
Άκυρα: 8.428 (2,07%)
Λευκά: 3.986 (0,98%)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης