Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο – Οι ΗΠΑ κατέρριψαν και 4ο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο - Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κίνα

Απίστευτο – Οι ΗΠΑ κατέρριψαν και 4ο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο - Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κίνα
Οι ΗΠΑ κατέρριψαν και τέταρτο αντικείμενο -  Η Κίνα εντόπισε ένα άγνωστο «σκάφος» κοντά στο λιμάνι της πόλης Qingdao
Σχετικά Άρθρα
(upd 3) Απίθανη τροπή τείνει να προσλάβει η υπόθεση με τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, που κανείς δεν προσδιορίζει και όλοι τα καταρρίπτουν κάτω από άκρα μυστικότητα.
Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε και άλλο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Huron στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο εκπρόσωπο της πολιτείας, Jack Bergman ο οποίος ήταν σε επαφή με το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με επιχειρήσεις στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών την Κυριακή (12/2/2023).
Αυτό είναι τώρα το τέταρτο αντικείμενο που καταρρίπτει ο αμερικανικός στρατός σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα.

Τέσσερις οι καταρρίψεις

Νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έκλεισε την Κυριακή τον εναέριο χώρο πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως εναέριο χώρο Εθνικής Άμυνας.
Με την ειδοποίηση προειδοποιούνται οι πιλότοι που θα παραβιάσουν τους περιορισμούς ότι μπορεί να αναχαιτιστούν τα αεροσκάφη τους και οι ίδιοι να συλληφθούν.
Το κλείσιμο του εναερίου χώρου αποφασίζεται μετά την κατάρριψη τριών ιπτάμενων αντικειμένων, το ένα από τα οποία η Ουάσινγκτον το αναφέρει ως κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, μέσα σε μια εβδομάδα, πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Γίνεται «επιδημία» - Οι Αμερικανοί κατέρριψαν και τέταρτο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το Μίσιγκαν
Το Σάββατο (11/2) ο εναέριος χώρος της αμερικανικής πολιτείας Μοντάνα είχε κλείσει προσωρινά, αλλά μαχητικό αεροσκάφος που απογειώθηκε εσπευσμένα για να ερευνήσει «ανωμαλία του ραντάρ», δεν εντόπισε ιπτάμενο «αντικείμενο», σύμφωνα με τον στρατό. 
Μία ημέρα αφότου οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα «κυλινδρικό, ασημί γκρίζο» αντικείμενο στη βορειοανατολική αρκτική περιοχή της Αλάσκας, ένα άλλο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο «σκάφος» καταρρίφθηκε από τον αμερικανικό στρατό πάνω από τον βόρειο Καναδά το Σάββατο (12/2/2023).
Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής ανακοίνωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι είχε αναγνωρίσει το αντικείμενο σε μεγάλο ύψος μαζί με καναδικά και αμερικανικά αεροσκάφη.
Απογειώθηκε ένα αμερικανικό F-22 και το κατέρριψε πάνω από το Yukon, σύμφωνα με tweet του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudaeu.
Το αντικείμενο καταρρίφθηκε με πύραυλο AIM 9X, του ίδιου τύπου που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού τo Σάββατο (4/2/2023), σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Οι καναδικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν και να αναλύσουν τα συντρίμμια, είπε επίσης ο Trudeau, προσθέτοντας πως μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden. Συναγερμός και στην Κίνα

Τώρα η Κίνα ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί άγνωστο αντικείμενο

Οι κινεζικές αρχές λένε ότι εντόπισαν και παρακολουθούν ένα άγνωστο αντικείμενο πάνω από τα ύδατα κοντά στο λιμάνι της πόλης Qingdao.
Έχουν δοθεί ελάχιστες λεπτομέρειες, αλλά ο ισχυρισμός αναφέρθηκε εν συντομία στο Bloomberg με τη δημοσίευση να λέει ότι οι αρχές ετοιμάζονται να καταρρίψουν το αντικείμενο.
Έχουν ειδοποιηθεί οι αλιείς της περιοχής να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω του αντικειμένου, το οποίο αιωρείται σε άγνωστο υψόμετρο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι αρμόδιες αρχές» ετοιμάζονται να καταρρίψουν το αντικείμενο.
Με την αόριστη περιγραφή, θα μπορούσε να είναι ένα αερόστατο κάποιου τύπου, ή εναλλακτικά, ίσως οι Κινέζοι προσπαθούν να διαφημίσουν τη δική τους είδηση ως «ξένη απειλή» ως αντιστάθμισμα του μπαλονιού που κατέρριψαν οι ΗΠΑ στις 4/2.
Όσον αφορά στο μπαλόνι που ανακτήθηκε τώρα, το οποίο καταρρίφθηκε στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, υποβάλλεται σε ανάλυση του FBI.

Οι εξι κινεζικές εταιρείες που μπήκαν στη «μαύρη λίστα»

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη «μαύρη λίστα» που περιλαμβάνει έξι κινεζικές οντότητες καθώς συμφώνα με τις αμερικανικές αρχές συνδέονται με τα αεροδιαστημικά προγράμματα της χώρας ως μέρος των αντιποίνων για ένα φερόμενο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο που ταξίδεψε σε πολλές πολιτείες προτού καταρριφθεί.
Οι έξι οντότητες είναι η Beijing Nanjiang Aerospace Technology Co., η China Electronics Technology Group Corporation 48th Research Institute, η Dongguan Lingkong Remote Sensing Technology Co., η Eagles Men Aviation Science and Technology Group Co., η Guangzhou Tian-Hai-Xiang Aviation Technology Co. και Shanxi Eagles Men Aviation Science and Technology Group Co.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης