Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλο - γερμανικός άξονας στην κατασκευή άρματος μάχης νέας γενιάς για την Ουκρανία – Θα διαδεχθεί τα Leopard 2 και Leclerc

Γαλλο - γερμανικός άξονας στην κατασκευή άρματος μάχης νέας γενιάς για την Ουκρανία –  Θα διαδεχθεί τα Leopard 2 και Leclerc
Τι προτείνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της γερμανικής Bundestag Michael Roth (SPD)
Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο τεθωρακισμένου – διάδοχος του γερμανικού Leopard 2 και του γαλλικού Leclerc - το οποίο θα μπορούσε να παραδοθεί στο Κίεβο, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της γερμανικής Bundestag Michael Roth (SPD) την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.
«Δεν χρειαζόμαστε έντεκα διαφορετικά άρματα μάχης στην Ευρώπη, ένα αρκεί για να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Τότε αυτό το προϊόν θα μπορούσε εύκολα να παραδοθεί και στην Ουκρανία», δήλωσε ο πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
Ο Roth υπενθύμισε ότι από καιρό υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει «περισσότερη Ευρώπη» στην αμυντική πολιτική των εξοπλισμών.
Ωστόσο, όσον αφορά τα οπλικά συστήματα, η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική εξακολουθεί να είναι… ένα συνονθύλευμα, σημείωσε ο επικεφαλής της επιτροπής και ζήτησε πανευρωπαϊκό συντονισμό διαφόρων δραστηριοτήτων στην κατασκευή αμυντικού εξοπλισμού.
«Η Γερμανία και η Γαλλία σχεδιάζουν εδώ και χρόνια να δημιουργήσουν έναν κοινό διάδοχο των αρμάτων Leopard και Leclerc.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Roth.

Καθυστερήσεις

Ταυτόχρονα, ο ίδιος συνέδεσε την τρέχουσα κατάσταση με το γεγονός ότι η Ευρώπη αγνόησε για πολύ καιρό την Ανατολική Ευρώπη, τη θεωρούσε μια γεωπολιτική «no man's land” κάτι που οδήγησε σε ορισμένες συνέπειες.
Η Γερμανία από την έναρξη των εργασιών σχεδιασμού μετά το αποτυχημένο έργο Kampfpanzer 70 μέχρι την υλοποίηση χρειάστηκε περίπου 10 χρόνια για τη δημιουργία του Leopard 2 από τα τέλη της δεκαετίας του '60 έως το 1978, στο οποίο ξεκίνησε η μαζική
Στα τέλη Ιανουαρίου, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μεταφέρει γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία . Η Γερμανία σκοπεύει να σχηματίσει δύο τάγματα αρμάτων μάχης.
Σε πρώτο στάδιο, σχεδιάζουν να προσφέρουν μια εταιρεία 14 Leopard 2 τύπου A6 από τα αποθέματα της Bundeswehr (των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων).
Επιπλέον, το Βερολίνο συμφώνησε να χορηγήσει άδεια για την επανεξαγωγή γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 στο Κίεβο σε εκείνες τις χώρες που σχεδιάζουν τέτοιες παραδόσεις από τα αποθέματά τους.
Γενικά, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία 178 άρματα μάχης Leopard πρώτης γενιάς και 14 άρματα μάχης Leopard 2 τύπου A6.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης