Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatar Gate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Ιταλός ευρωβουλευτής Andrea Cozzolino

Qatar Gate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Ιταλός ευρωβουλευτής Andrea Cozzolino
Οι δικηγόροι του Cozzolino υποστήριξαν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απομάκρυνσης του πολιτικού από την Ιταλία
Σχετικά Άρθρα
Το Εφετείο της Νάπολης έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Ιταλού ευρωβουλευτή Andrea Cozzolino και αποφάσισε τη μεταφορά του από τις φυλακές της Νάπολης στο διαμέρισμά του, το οποίο βρίσκεται στη μεγαλούπολη του ιταλικού νότου, σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού.
Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Cozzolino θα μπορεί να μεταβαίνει σε ιδιωτική κλινική για θεραπευτική αγωγή, με ανώτατη χρονική διάρκεια δύο ώρες την ημέρα.
Νωρίτερα οι οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν από την ιταλική δικαιοσύνη να μην δοθεί πράσινο φως στην έκδοση του πελάτη τους στο Βέλγιο και να αποφυλακιστεί.
Οι δικηγόροι του Cozzolino υποστήριξαν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απομάκρυνσης του πολιτικού από την Ιταλία, ότι δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τόνισαν, παράλληλα, ότι ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει κάτ' επανάληψη, να καταθέσει ενώπιον των Βέλγων εισαγγελέων, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.
Ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής συνελήφθη μετά από έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τους Βέλγους εισαγγελείς, με κατηγορίες διαφθοράς, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στα πλαίσια της υπόθεσης Qatar Gate.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης