Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιθεροβάμων ο Zelensky: Πιστεύει ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί το 2025 στην ΕΕ, «απαισιόδοξοι» όσοι λένε το λιγότερο 10 χρόνια

Αιθεροβάμων ο Zelensky: Πιστεύει ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί το 2025 στην ΕΕ, «απαισιόδοξοι» όσοι λένε το λιγότερο 10 χρόνια
«Πρέπει να είμαστε στην ΕΕ σε δύο χρόνια», επιμένει ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατηγόρησε ως «απαισιόδοξους» ορισμένους ηγέτες, όπως ο Macron, που πιστεύουν ότι η χώρα του θα μπορούσε να ενταχθεί στην ΕΕ σε μια δεκαετία, καθώς επιμένει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να γίνει μέλος της Ένωσης σε δύο χρόνια.
Απευθυνόμενος σε ένα επενδυτικό φόρουμ που φιλοξενήθηκε από την JP Morgan, είπε: «Υπάρχουν μερικοί απαισιόδοξοι ηγέτες στον κόσμο που πιστεύουν ότι η Ουκρανία χρειάζεται 10 χρόνια για να είναι στην ΕΕ. Πρέπει να είμαστε στην ΕΕ σε δύο χρόνια».
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ουκρανία ενημερώθηκε ότι μπορεί να περάσουν άλλα 30 με 50 χρόνια για να μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ.
Ειρωνικά ευχήθηκε σε όλους να ζήσουν πολύ, αλλά υπογράμμισε ότι περιμένει η διαδικασία να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να γίνει μέλος της ΕΕ σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξή της.
Ο Zelensky επιμένει ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα πρέπει να ξεκινήσουν το 2023.
Σε μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας στο Κίεβο στις 3 Φεβρουαρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen εκτίμησε ότι η ένταξη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης