Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Σε 21.043 ανέρχονται οι νεκροί – Μέτρα για την ανοικοδόμηση, προειδοποίηση για λεηλασίες

Erdogan: Σε 21.043 ανέρχονται οι νεκροί – Μέτρα για την ανοικοδόμηση, προειδοποίηση για λεηλασίες
Στο Diyarbakır ο Τούρκος πρόεδρος, R.T. Erdogan
Σε 21.043 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τους καταστροφικούς σεισμούς στις 6/2 στην Τουρκία, όπως ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο Diyarbakır ο Τούρκος πρόεδρος, R.T. Erdogan, σημειώνοντας πως ήταν τρεις φορές πιο ισχυροί από τον σεισμό στον Μαρμαρά το 1999.
Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επισκέφτηκε το Σάββατο 11/2 με τη σύζυγό του την περιοχή, ξεκαθάρισε ότι «δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε τους πολίτες μας στο δρόμο, σε κακουχίες ή στη φτώχεια», δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.
Σημείωσε ότι δεν είναι κατοικήσιμα εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια σε όλη τη νότια Τουρκία και οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες.
«Έχουμε κινητοποιήσει όλα τα μέσα του κράτους μας» είπε χαρακτηριστικά .
Ακόμη, κατηγόρησε όσους ασκούν κριτική αναφέροντας ότι «κάποια κέντρα, πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ είναι ανήθικα, άσεμνα. Κάνουν επίθεση σε μια περίοδο που η ενότητα θα έπρεπε να είναι στο αποκορύφωμά της».
Περαιτέρω, γνωστοποίησε τη διαμονή των πληγέντων από τους σεισμούς που πλέον έμειναν άστεγοι στις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων, στα οποία διακόπτεται η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά και ότι θα παρουσιαστούν τον Μάιο στον στρατό 13.000 άτομα που έπρεπε να στρατευτούν τον Μάρτιο – Απρίλιο.

Προειδοποίηση για τις λεηλασίες

«Έχουμε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι εφεξής εκείνοι που εμπλέκονται σε λεηλασίες ή απαγωγές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βαρύ χέρι του κράτους βρίσκεται στις πλάτες τους», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι ένα 24ωρο πριν ο ίδιος είχε κάνει λόγο για λεηλασίες σε κάποιες περιοχές, ενώ δεν είναι σαφές σε ποια περιστατικά απαγωγών αναφερόταν.
Η ασφάλεια στη σεισμόπληκτη ζώνη βρέθηκε στο επίκεντρο όταν ο αυστριακός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις διάσωσης εκεί εξαιτίας της "αυξανόμενης δυσκολίας στον τομέα της ασφάλειας", όπως την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπός του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης