Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viktor Orban: Ο «προφήτης» της Realpolitik στην Ευρώπη – Πιέζει για ειρήνη γιατί βλέπει τον... Αρμαγεδδώνα να έρχεται

Viktor Orban: Ο «προφήτης» της Realpolitik στην Ευρώπη – Πιέζει για ειρήνη γιατί βλέπει τον... Αρμαγεδδώνα να έρχεται
Η θέση του Ούγγρου πρωθυπουργού για τον πόλεμο στην Ουκρανία αντανακλά μια βαθιά, λεπτή και ιστορικά τεκμηριωμένη κατανόηση της ρωσικής συμπεριφοράς των κινήτρων και των τακτικών
Σχετικά Άρθρα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban είναι ο μόνος ηγέτης στην ΕΕ που μπορεί να δει τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας μέσα από το φακό της Realpolitik - γι' αυτό πιέζει για ειρήνη.
Η θέση του Ούγγρου πρωθυπουργού για τον πόλεμο στην Ουκρανία για παράδειγμα, αντανακλά μια βαθιά, λεπτή και ιστορικά τεκμηριωμένη κατανόηση της ρωσικής συμπεριφοράς των κινήτρων και των τακτικών.
Σημειώνει ότι η απομόνωση από τη Δύση δεν είναι απαραίτητα ανεπιθύμητη από τους Ρώσους και ότι η Μόσχα έχει μακροχρόνια άποψη για όλα τα πιεστικά γεωπολιτικά ζητήματα.
Αυτό είναι κάτι που η Δύση φαίνεται να δυσκολεύεται να κάνει στις δικές της συναλλαγές τόσο με τη Ρωσία όσο και με τον ισλαμικό κόσμο—πολιτισμούς που σκέφτονται με όρους χιλιετιών, όχι μηνών ή και ετών, γράφει σε άρθρο του στο American Conservative, Rod Dreher.
Συγκριτικά, πολλοί δυτικοί ηγέτες φαίνονται στρατηγικά …νεοφυείς.
Είναι τόσο προσηλωμένοι σε προκαθορισμένες τακτικές ή βραχυπρόθεσμες προσεγγίσεις που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα επικίνδυνο, προκαθορισμένο μονοπάτι.
Η Δύση, λέει ο Orban, φαίνεται τώρα να βαδίζει σε αυτό το μονοπάτι χωρίς να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την πορεία της, παρά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.
Η Δύση δεν είναι «ευκίνητη».

Orban: «Πόλεμος»

Οι ΗΠΑ και η συλλογική Δύση πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο σε έναν ευρύτερο και πιο καταστροφικό πόλεμο με τη Ρωσία και ο Orban είναι ο μόνος ηγέτης στη Δύση που το λέει.
Στη Δύση αυτή τη στιγμή, μόνο ο Ούγγρος πρωθυπουργός προειδοποιεί για τον καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο εν μέσω ενός πολεμικού παροξυσμού και μία προπαγάνδας υπέρ της εμβάθυνσης της εμπλοκής των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων με μια πυρηνική υπερδύναμη.
Γιατί ο Viktor Orban είναι ο μόνος δυτικός ηγέτης που το βλέπει αυτό - ή τουλάχιστον ο μόνος που έχει το θάρρος να πει αυτό που βλέπει;
O Ούγγρος πρωθυπουργός ανοιχτά και θαρραλέα λέει ότι οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός ο πόλεμος δεν τους συμφέρει, αλλά δεν τολμούν να αντισταθούν στην Ουάσιγκτον.

Όλοι εναντίον του


Την ίδια ώρα οι επιθέσεις στον Orban συνεχίζονται.
Το Politico πάντα τον χαρακτηρίζει απλώς «ακροδεξιό» ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία στήριξε τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό κατά του Orban στον οποίο συμμετείχε το πραγματικό ακροδεξιό κόμμα, το Jobbik, με το βαθύ αντισημιτικό παρελθόν!
Οι ΗΠΑ οδηγούνται σε έναν καταστροφικό πόλεμο με τη Ρωσία και μόνο ο Ούγγρος πρωθυπουργός προειδοποιεί για αυτό.
Το ίδιο έχει πει και για μία πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η συνήθεια των ΗΠΑ να βλέπουν κάθε διεθνή σύγκρουση μέσα από έναν ηθικολογικό φακό συσκοτίζει πραγματικότητες, που ένας ηγέτης σαν τον Orban βλέπει ξεκάθαρα.
«Εάν επιμένουμε να βλέπουμε κάθε δυνατότητα αποτροπής του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων όπως το Μόναχο 1938 (Ειρήνη στην εποχή μας), τότε αναπόφευκτα βαδίζουμε στον πόλεμο.
Αν επιμείνουμε να λέμε ψέματα στον εαυτό μας ότι η αύξηση των παραδόσεων όπλων και όχι μόνο στην Ουκρανία δεν σημαίνει πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά εκπλήρωση του ηθικού μας καθήκοντος, θα βρεθούμε σε έναν πόλεμο με έναν πυρηνικό αντίπαλο που δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει, υπό καμία περίσταση, επειδή είναι στα σύνορά του», επισημαίνει ο Dreher.

Να μην είναι πολύ αργά

Ο Orban το ξέρει αυτό και προσπαθεί να το σταματήσει προτού μας καταστρέψει όλους.
Όπως είναι φυσικό, το φιλοπόλεμο κόμμα των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον, και οι ευρωπαϊκοί του δορυφόροι μαζί με τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να τον φιμώσουν.
Αλλά πλέον δεν μπορούν γιατί ακόμα και αντίπαλοι του Orban στην ίδια την Ουγγαρία γνωρίζουν πως έχει δίκιο.
Το θέμα είναι να μην παραδεχθούν τον Ούγγρο πρωθυπουργό όταν όλα πλέον θα είναι πολύ αργά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης