Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatar Gate – Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη μέσα σε κλινική ο Ιταλός ευρωβουλευτής Andrea Cozzolino

Qatar Gate – Ραγδαίες εξελίξεις:  Συνελήφθη μέσα σε κλινική ο Ιταλός ευρωβουλευτής Andrea Cozzolino
Συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι ο Cozzolino βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας
Άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας μετέβησαν απόψε (10/2/2023) στην κατοικία του ευρωβουλευτή Andrea Cozzolino, στη Νάπολη, για να του κοινοποιήσουν ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη βελγική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της υπόθεσης Qatargate, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Cozzolino δεν βρισκόταν στην κατοικία του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν ούτε στο διαμέρισμά του στη βελγική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι ο Cozzolino βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας.
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ο Cozzolino συνελήφθη στην κλινική όπου βρισκόταν.

Άρση του κατ' οίκον περιορισμού της λογίστριας του Panzeri

Εν τω μεταξύ το Εφετείο του Μιλάνου αποφάσισε στις 10/2/2023 την άρση του κατ' οίκον περιορισμού της Monica Rossana Bellini, φοροτεχνικού του Antonio Panzeri.
Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισής της και ο μόνος περιορισμός που συνεχίζει να ισχύει για την Bellini είναι η απαγόρευση μετάβασης εκτός Ιταλίας.
Μετά τη νέα αναβολή στις 9 Μαρτίου, το Εφετείο του Μιλάνου αναμένεται να αποφασίσει αν η φοροτεχνικός θα πρέπει να εκδοθεί στις Βρυξέλλες, όπως έχουν ζητήσει οι Βέλγοι εισαγγελείς.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Monica Rossana Bellini φέρεται να είχε ουσιαστικό ρόλο στην ίδρυση εταιριών, με σκοπό το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης