Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Πρόστιμο 6,83 εκατ. ευρώ στη γερμανική τράπεζα Helaba για διαστρέβλωση του ρίσκου

ΕΚΤ: Πρόστιμο 6,83 εκατ. ευρώ στη γερμανική τράπεζα Helaba για διαστρέβλωση του ρίσκου
Πρόστιμο της ΕΚΤ στη γερμανική τράπεζα Helaba
Σχετικά Άρθρα
Το πρόστιμο των 6,83 εκατ. ευρώ επέβαλε στη Helaba η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθώς κατηγορεί τη γερμανική κρατική τράπεζα πως διαστρέβλωσε «συνειδητά» την έκθεσή της σε στοιχεία ενεργητικού με υψηλή μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Αν και το πρόστιμο μοιάζει αμελητέο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλει η ΕΚΤ από τότε που ανέλαβε την εποπτεία των μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης το 2014.
«Η τράπεζα ανέφερε εν γνώσει της λανθασμένα στοιχεία στην ΕΚΤ, εμποδίζοντας επομένως την ΕΚΤ να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του προφίλ ρίσκου της», σημειώνει η ΕΚΤ.
Το πρόστιμο υπογραμμίζει τον διεξοδικό έλεγχο της ΕΚΤ στα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τον υπολογισμό του ρίσκου, κάτι που είχε στο παρελθόν επιπτώσεις και για την ιταλική Intesa Sanpaolo και τη Deutsche Bank.
Η Helaba ανέφερε σε δήλωσή της ότι δεν σκόπευε να παραβιάσει τις υποχρεώσεις της, αλλά παραδέχθηκε ότι η «αρχική της υπόθεση» ήταν εσφαλμένη, ενώ πρόσθεσε ότι είχε ήδη λάβει μέτρα για τη βελτίωση των μοντέλων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης