Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακατανίκητη υπεροπλία - Η Ρωσία έστειλε στο μέτωπο της Ουκρανίας τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης T-14 Armata

Ακατανίκητη υπεροπλία - Η Ρωσία έστειλε στο μέτωπο της Ουκρανίας τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης T-14 Armata
Όλα τα άλλα εχθρικά άρματα μάχης θα δυσκολευτούν πολύ να καταστρέψουν το νέο ρωσικό τανκ
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά υπερσύγχρονα άρματα μάχης T - 14 Armata αναπτύχθηκαν στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Τα άρματα μάχης T-14 Armata εθεάθησαν σε πεδία εκπαίδευσης στις νότιες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Δεκέμβριο του 2022.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov είπε ότι τα εν λόγω τανκς χρησιμοποίησαν πραγματικές οβίδες κατά τη διάρκεια ασκήσεων.
Αυτή είναι η πρακτική που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν ακολουθεί, είπε.
Το νέο τανκ Armata της Ρωσίας είναι ένα όχημα μάχης έξι ζωνών.
Όλα τα άλλα εχθρικά άρματα μάχης θα δυσκολευτούν πολύ να καταστρέψουν το νέο ρωσικό τανκ, ειδικά εάν το Armata έχει την υποστήριξη νέων οχημάτων μάχης πεζικού με οπλισμένους αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους.
Το τανκ Armata 60 τόνων έχει κινητήρα 1.500 ίππων.
Η αναλογία ισχύος-βάρους του νέου ρεζερβουάρ είναι 25 hp ανά τόνο βάρους, κάτι που είναι ένας πολύ καλός δείκτης.
Το τανκ αναπτύσσει ταχύτητα 70 χιλιόμετρα την ώρα.


BMΡΤ - 72 Terminator, o εξολοθρευτής των Ουκρανικών τανκς και προστάτης των ρωσικών


Το υπερσύγχρονο όχημα υποστήριξης αρμάτων μάχης της Ρωσίας, το BMPT-72 Terminator, έχει επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα… στο πεδίο της μάχης.
Το ρωσικό BMPT-72 Terminator έχει διττό ρόλο να προστατεύει τα ρωσικά τανκς από αντιαρματικά και να συμβάλλει στην καταστροφή – εξολόθρευση των Ουκρανικών τεθωρακισμένων…
Το BMPT-72 Terminator είναι τόσο εντυπωσιακά αποτελεσματικό στο μέτωπο αφού οι Ουκρανοί μετά από καιρό κατέστρεψαν ένα… και το θεώρησαν μεγάλο κατόρθωμα…

Το BMPT-72 Terminator καταστράφηκε κοντά στην Kremmina του Luhansk και ήταν το πρώτο ρωσικό ειδικό τεθωρακισμένο που καταστρέφουν οι Ουκρανοί.
Το ρωσικό BMPT Terminator καταστράφηκε από τους στρατιώτες του 140ου χωριστού τάγματος αναγνώρισης των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας.
BMΡΤ - 72 Terminator, o εξολοθρευτής των Ουκρανικών τανκς και προστάτης των ρωσικών – Μόλις ένα… έχει καταστραφεί…

Η Ρωσία έχει δημοσιεύσει βίντεο που δείχνουν ένα ρωσικό άρμα να καταστρέφει ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο με την υποστήριξη πυρός του BMPT-72 Terminator.
Αρκετές τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε video όπου ο Ρώσος Εξολοθρευτής συνέβαλλε επιτυχώς στις μάχες ρωσικών τανκς ενάντια στα ουκρανικά τανκς.
Αυτά τα οχήματα εντοπίστηκαν από την εταιρεία πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Janes τον Μάιο και έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα στο Luhansk.

Το ρωσικό BMPT Terminator φαίνεται να αποδίδει αρκετά καλά στην Ουκρανία, όπως αναλύουν οι EurAsian Times.
Όπως σημειώνουν στρατιωτικοί παρατηρητές, το BMPT προσπαθεί να ξεπεράσει τα τρωτά σημεία ενός τανκ σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης καθώς φέρει πλήθος ελαφρών αντιαρματικών όπλων.

Το όχημα υποστήριξης αρμάτων μάχης της Ρωσίας ή BMPT Terminator, είναι βαριά θωρακισμένο σε σύγκριση με το κύριο άρμα μάχης.
Ο πρωταρχικός σκοπός της σχεδίασης του οχήματος ήταν να υποστηρίξει τα ρωσικά τεθωρακισμένα σε περιβάλλον έντονων μαχών
Το BMPT Terminator συχνά συνοδεύει τανκς στη μάχη.

Επιπλέον, η απόδοση αυτών των μοναδικών οχημάτων υποστήριξης αρμάτων έχει επικροτηθεί από αρκετούς στρατιωτικούς παρατηρητές, με τον Ρώσο μπλόγκερ Starshe Eddy να ισχυρίζεται ότι τα BMPT Terminator έχουν επιδείξει αποτελεσματικότητα σε δάση και αστικές τοποθεσίες στην Ουκρανία.

Ο εξολοθρευτής BMPT της Ρωσίας

Σε αντίθεση με το κύριο άρμα μάχης (MBT), ένα μαχητικό όχημα υποστήριξης αρμάτων έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τις επιχειρήσεις τεθωρακισμέων αντί να συμμετέχει σε αυτές.
Το Terminator βασίζεται σε ένα σασί T-72.
Προστατεύει τα MBT από εχθρικές ενέδρες πεζικού, ATGM ή εκτοξευτές χειροβομβίδων σε ανοιχτό έδαφος ή αστικές περιοχές.

Με τη βοήθεια των BMPT Terminator, οι μονάδες τεθωρακισμένων και το υποστηρικτικό πεζικό μπορούν να εργαστούν με μεγαλύτερη επιτυχία σε ένα αστικό περιβάλλον όπου ένα βλήμα ή αντιαρματικός πύραυλος μπορεί να προέλθει από μια απροσδόκητη γωνία.
Όπως φαίνεται στην Ουκρανία, οι αντιαρματικοί πύραυλοι που παρέχονται από τη Δύση χτυπούν το τανκς από την κορυφή, όπου είναι το πιο ευάλωτο σημείο.

Το BMPT Terminator βοηθά σημαντικά τις ρωσικές επιχειρήσεις καθώς εντείνεται η χερσαία μάχη μεταξύ των δύο πλευρών κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η απώλεια αρμάτων μάχης και από τους Ουκρανούς και από τους ρώσους.
Το BMPT Terminator είναι ένα «υψηλής ποιότητας και πολύ αξιόπιστο σύμπλεγμα όπλων, και πυροβολεί τέλεια», αναφέρουν οι χειριστές του εξολοθρευτή.

Το Το BMPT Terminator προοριζόταν να παραχθεί τροποποιώντας προϋπάρχοντα T-72 αντί να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την αρχή.
Αυτό ήταν επίσης εφικτό επειδή η Ρωσία είχε πολλά T-72 σε λειτουργία και εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Το Ρωσικό BMPT Terminator - Χαρακτηριστικά

Οι πλαϊνές ποδιές του BMPT Terminator είναι εξοπλισμένες με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA) από την οικογένεια Relikt, και η πλάτη και η εξάτμισή του προστατεύονται από θωρακισμένο σύστημα.
Τα μπλοκ ERA προστατεύουν επιπλέον την εμπρός πλευρά του τανκς

Τα όπλα του BMPT Terminator επιλέχθηκαν επίσης για να είναι αποτελεσματικά σε καταστάσεις αστικής μάχης, επικεντρώνοντας σε μικρής εμβέλειας, κατασταλτική δύναμη πυρός εναντίον στόχων που θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν.
Για παράδειγμα, οι βάσεις όπλων του BMPT-72 μπορεί να είναι ανυψωμένες σε απότομες γωνίες για να πυροβολούν στόχους ψηλά σε κτίρια.

Το BMPT Terminator διαθέτει δύο εκτοξευτές χειροβομβίδων AGS-17, δύο πυροβόλα 2Α42 των 30 mm, τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους τύπου 9M120-1 Ataka με καθοδήγηση με λέιζερ και ένα πολυβόλο αρμάτων μάχης Καλάσνικοφ των 7,62 χλστ.

Με όλη αυτή την ικανότητα, το όχημα προορίζεται να ενισχύσει τα υπάρχοντα κύρια άρματα μάχης με συμπληρωματικά πυρά.
Έτσι, εκτός από την υπεράσπιση των MBT στη μάχη, χρησιμεύει ως πολλαπλασιαστής δύναμης.
41699f646441c4cfda444be3828fe00c.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης