Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα όρια της παραφροσύνης ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Borrell – Χιτλερικό παραλήρημα περί ανωτερότητας των Ευρωπαίων, ζούγκλα οι υπόλοιποι

tags :
Στα όρια της παραφροσύνης ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Borrell – Χιτλερικό παραλήρημα περί ανωτερότητας των Ευρωπαίων, ζούγκλα οι υπόλοιποι
Το απόλυτο κενό στις θεωρίες του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Borrell – Ρατσιστικό παραλήρημα απέναντι σε όσους δεν είναι Ευρωπαίοι
Μόνο ένας ηλίθιος θα αποτύγχανε να πιάσει το νόημα που κρυβόταν πίσω από τον λεπτό πέπλο και βασισμένο στη βιβλική λευκή υπεροχή, κατά τον οποίο οι κυρίως λευκές ή καυκάσιες ή ευρωπαϊκές χώρες είναι ένας «κήπος» και ο κόσμος έξω είναι μια «ζούγκλα».
Και ότι οι νέοι στον «κήπο» πρέπει να προστατευτούν από τις μάζες της «ζούγκλας», γιατί αυτοί οι άνθρωποι αναπαράγουν περισσότερο τον εαυτό τους και όλο και περισσότερο θα προσπαθούν να μπουν στον «κήπο».
Αυτή η απειλή είναι, σε βιβλική αναφορά, η απειλή του Σατανά για τον Κήπο της Εδέμ, στον ιουδαιοχριστιανικό μύθο.
Αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, ο Josep Borrell, έλεγε αυτά τα φανατισμένα λόγια στις 13 Οκτωβρίου 2022, στη Μπριζ του Βελγίου.

Το παραλήρημα Borrell

Αναλυτικά:
Η Μπριζ είναι ένα καλό παράδειγμα του ευρωπαϊκού κήπου.
Ναι, η Ευρώπη είναι ένας κήπος.
Έχουμε φτιάξει έναν κήπο.
Όλα λειτουργούν.
Είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικής ελευθερίας, οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής συνοχής που μπόρεσε να οικοδομήσει η ανθρωπότητα – τα τρία πράγματα μαζί.
Και εδώ, η Μπριζ είναι ίσως μια καλή αναπαράσταση των όμορφων πραγμάτων, της πνευματικής ζωής, της ευημερίας.
Ο υπόλοιπος κόσμος –και το ξέρετε πολύ καλά…– δεν είναι ακριβώς κήπος.
Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου είναι μια ζούγκλα και η ζούγκλα θα μπορούσε να εισβάλει στον κήπο.
Οι κηπουροί πρέπει να τον φροντίζουν, αλλά δεν θα προστατεύσουν τον κήπο χτίζοντας τοίχους.
Ένας ωραίος μικρός κήπος που περιβάλλεται από ψηλούς τοίχους για να αποτρέψει την είσοδο της ζούγκλας δεν πρόκειται να είναι λύση.
Επειδή η ζούγκλα έχει ισχυρή ικανότητα ανάπτυξης και ο τοίχος δεν θα είναι ποτέ αρκετά ψηλός για να προστατεύει τον κήπο.
Οι κηπουροί πρέπει να πάνε στη ζούγκλα.
Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ασχοληθούν πολύ περισσότερο με τον υπόλοιπο κόσμο.
Διαφορετικά, ο υπόλοιπος κόσμος θα μας εισβάλει, με διαφορετικούς τρόπους και μέσα.
Ναι, αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμά μου: πρέπει να ασχοληθούμε πολύ περισσότερο με τον υπόλοιπο κόσμο.
Είμαστε προνομιούχοι άνθρωποι.
Χτίσαμε έναν συνδυασμό αυτών των τριών πραγμάτων –πολιτικής ελευθερίας, οικονομικής ευημερίας, κοινωνικής συνοχής– και δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι επιβιώνουμε ως εξαίρεση.
Πρέπει να είναι ένας τρόπος υποστήριξης των άλλων που αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχω σε ό,τι μπορεί να ειπωθεί – και είπατε ότι είναι μια «στιγμή δημιουργίας», να είμαι «παρών στη δημιουργία».
Τώρα, είμαστε σίγουρα έξω από τον Ψυχρό Πόλεμο και τη μεταψυχροπολεμική περίοδο.
Ο μεταψυχρός πόλεμος τελείωσε με τον ουκρανικό πόλεμο, με τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας.
Και σίγουρα ζούμε επίσης μια «στιγμή δημιουργίας» ενός νέου κόσμου.
Γιατί αυτός ο πόλεμος αλλάζει πολλά πράγματα, και σίγουρα αλλάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτός ο πόλεμος θα δημιουργήσει μια διαφορετική Ευρωπαϊκή Ένωση, από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι αυτός ο πόλεμος σημαίνει το τέλος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει εξωτερική πολιτική επειδή ακολουθούμε τυφλά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτή η αφήγηση υπάρχει.
Χθες, στο αεροπλάνο, διάβαζα ωραία άρθρα που εξηγούσαν αυτή την προσέγγιση.
Και από την πλευρά μου, είναι ακριβώς το αντίθετο: αυτός ο πόλεμος στάθηκε αφορμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο δυναμική και να πιέσει για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής στάσης – από την πλευρά της εξωτερικής πολιτικής και επίσης από την στρατιωτική και αμυντική προοπτική.
Λοιπόν, το σύστημα που βασίζεται σε κανόνες – και εδώ έχουμε τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin να λέει ποιος αποφασίζει ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες, αμφισβητώντας το σύστημα άμεσα.
Και μετά, υπάρχει η πυρηνική απειλή και ο Putin λέει ότι δεν μπλοφάρει.
Λοιπόν, δεν έχει την πολυτέλεια να μπλοφάρει.
Και πρέπει να είναι σαφές ότι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν μπλοφάρουν επίσης.
Και οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα δημιουργήσει μια απάντηση, όχι μια πυρηνική απάντηση, αλλά μια τόσο ισχυρή απάντηση από τη στρατιωτική πλευρά που ο ρωσικός στρατός θα εκμηδενιστεί και ο Putin δεν πρέπει να μπλοφάρει.
Αυτή είναι μια σοβαρή στιγμή στην ιστορία, και πρέπει να δείξουμε την ενότητά μας, τη δύναμή μας και την αποφασιστικότητά μας.
Πλήρης αποφασιστικότητα.
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ μας και ενός σημαντικού μέρους του υπόλοιπου κόσμου είναι ότι έχουμε θεσμούς.
Η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει να κάνει με αυτό: είναι η ενσωμάτωση διαφορετικών ταυτοτήτων προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμβίωση, όχι με συγκρουσιακό τρόπο.
Η ιστορία της Ευρώπης ήταν η αντιπαράθεση ταυτοτήτων.
Οι Καθολικοί εναντίον των Προτεσταντών, οι Γάλλοι εναντίον των Γερμανών, οι Γερμανοί εναντίον των Γάλλων, κλπ.
Καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτή τη μάχη ταυτότητας.
Σήμερα, το να είσαι Γάλλος ή Γερμανός δεν είναι κάτι που βάζει τους ανθρώπους ο ένας εναντίον του άλλου.
Θυμάστε αυτό που είπε κάποιος, "είναι η οικονομία, ηλίθιε";
Τώρα, «είναι η ταυτότητα, ηλίθιε».
Σήμερα, σημασία έχει η ταυτότητα.
Η ταυτότητα μπορεί να χειραγωγηθεί, μπορεί να παρουσιαστεί ως κάτι που είναι κλειστό: «Η ταυτότητά μου είναι ασυμβίβαστη με την ταυτότητά σου.
Είτε είσαι εσύ είτε εγώ».
Αυτό το «ή εσύ ή εγώ» οδηγεί σε πόλεμο.
Η ομορφιά της ευρωπαϊκής εμπειρίας είναι «εσείς και εγώ», ξεπερνώντας την κληρονομιά του παρελθόντος και προσφέρουμε στον κόσμο τη συνταγή για ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία, ολοκλήρωση και ανάπτυξη εντός της ΕΕ.
Υπάρχουν ροές παράνομων ή παράτυπων μεταναστών που πηγαίνουν στη Ρωσία;
Οχι... έρχονται στην Ευρώπη αλλά για καλούς λόγους.
Κρατήστε τον κήπο, να είστε καλοί κηπουροί.
Αλλά το καθήκον σας δεν θα είναι να φροντίζετε τον ίδιο τον κήπο αλλά τη ζούγκλα έξω.
Ευχαριστώ".

Η Ρωσία δεν είναι Ευρώπη

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή στην ομιλία του είναι η βασική του υπόθεση ότι η Ρωσία ΔΕΝ είναι μέρος της Ευρώπης.
Επιπλέον, αντιμετώπιζε τη Ρωσία ως μέρος της «ζούγκλας» που θέτει σε κίνδυνο τον «κήπο».
Η Ρωσία είχε, στην πραγματικότητα, νικήσει τον Αδόλφο Χίτλερ της Ευρώπης (της Γερμανίας) — έναν άνθρωπο που συμφωνούσε με τις απόψεις αυτού του αξιωματούχου της ΕΕ, σχετικά με τους Λευκούς, ή τους «Άριους», που κατάγονταν από τον Αδάμ και την Εύα στον Κήπο της Εδέμ, και το φίδι που αντιπροσώπευε, στον Χίτλερ, τους ξένους που απειλούν αυτό το ειδυλλιακό μέρος, που ο Χίτλερ ονόμασε «Παράδεισο».
Και αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ συμφώνησε ακόμη και με τον Χίτλερ ότι, κατά κάποιο τρόπο, οι Ρώσοι ΔΕΝ ήταν «Άριοι» αλλά αντίθετα είναι μια κατώτερη φυλή που θέτουν σε κίνδυνο τους Άριους και είναι πραγματικά μέρος της «ζούγκλας» και επομένως πρέπει να κρατηθούν έξω, και ίσως τελικά να εισβάλουν, από τους «Άριους», όπως έκανε ο Χίτλερ.
Ωστόσο, αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ είναι απίστευτα ανίδεος, επειδή η Ρωσία, το ευρωπαϊκό τμήμα της, που είναι τα πάντα δυτικά των Ουραλίων βουνών, είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό έθνος, τόσο από άποψη ξηράς όσο και από άποψη πληθυσμού.
Αποκλείοντας τη Ρωσία από την «Ευρώπη», αποκλείει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα (ακόμη και μόνο το ευρωπαϊκό μέρος της Ρωσίας είναι αυτό).

Γνωρίζει που βρίσκεται η Ρωσία;

Η Ρωσία εκτείνεται στο βόρειο τμήμα της ευρασιατικής ηπείρου.
Το 77% της έκτασης της Ρωσίας βρίσκεται στην Ασία, το δυτικό 23% της χώρας βρίσκεται στην Ευρώπη.
Η ευρωπαϊκή Ρωσία καταλαμβάνει σχεδόν το 40% της συνολικής έκτασης της Ευρώπης.
Το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας καλύπτει μια έκταση 3.960.000 km², καθιστώντας το κάπως μεγαλύτερο από την Ινδία , ή περίπου το μισό μέγεθος από τις συνεχόμενες Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως αναφέρεται εδώ, η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ουκρανία: 603.500 km².
Τρίτη είναι η Γαλλία: 551.695.
4η Ισπανία: 505.992.
5η Σουηδία: 450.295.
6η Γερμανία: 357.114.
7η Φινλανδία: 338.424.
Το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας έχει πληθυσμό 113 εκατομμυρίων κατοίκων (το 2020), καθιστώντας το την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στην Ευρώπη.
Περίπου το 77% του συνολικού πληθυσμού της Ρωσίας ζει δυτικά των Ουραλίων.
Επομένως, σχεδόν όλες οι μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας βρίσκονται στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Αυτές οι πόλεις είναι σημαντικά κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα.
Η 2η σε πληθυσμό ευρωπαϊκή χώρα είναι η Γερμανία: 83.783.942. 3ο ΗΒ: 67.886.011. 4η Γαλλία: 65.273.511. 5η Ιταλία: 60.461.826. 6η Ισπανία: 46.754.778. 7 Ουκρανία: 43.733.762.

Ο "εκπρόσωπος" της ΕΕ

Αυτός ο ρατσιστής της λευκής υπεροχής ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ είναι ο Josep Borrell, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στις 13 Οκτωβρίου 2022, το ρωσικό RT News με τίτλο «Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ κάνει μια αμφιλεγόμενη σύγκριση «ζούγκλας»: Ο Josep Borrell προέτρεψε τους μελλοντικούς διπλωμάτες να προστατεύσουν τον «κήπο» της Ευρώπης» και ανέφερε ότι, «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Borrell συγκρίνει την ΕΕ με έναν όμορφο και περιποιημένο κήπο που περιβάλλεται από μια χαοτική, άνομη ζούγκλα.
Τον Μάρτιο είπε στην El Mundo ότι «αν δεν θέλουμε η ζούγκλα να φάει τον κήπο μας, πρέπει να ξυπνήσουμε».
Ο Borrell είχε απευθυνθεί σε διπλωμάτες της ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία χρησιμοποιούσε «χειραγώγηση και παρέμβαση πληροφοριών» ως όπλα πολέμου.
Μιλώντας σε διπλωμάτες της ΕΕ, ο Borrell εξέφρασε τη λύπη του ότι ορισμένες αφρικανικές χώρες δεν υποστηρίζουν τη θέση του μπλοκ ότι η Ουκρανία μάχεται «για τις αξίες στις οποίες βασίζουμε την κατανόησή μας για τον κόσμο».
Κατά την άποψή του, η τρέχουσα σύγκρουση δεν διεξάγεται μόνο στο πεδίο της μάχης με στρατεύματα, αλλά «στον χώρο των πληροφοριών, προσπαθώντας να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων».
Για αυτόν τον σκοπό, η ΕΕ «προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης» απαγορεύοντας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παρέχει υποστήριξη σε «ανεξάρτητα» μέσα που η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει ως ξένους πράκτορες, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης