Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Ρωσία τον Zelensky περί σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Μολδαβία

Διαψεύδει η Ρωσία τον Zelensky περί σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Μολδαβία
Δεν ξέρουμε καν τι λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ρωτήστε αυτόν είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Στη διάψευση των επιχειρημάτων του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky περί ρωσικού σχεδίου για την πολιτική αποσταθεροποίηση στη Μολδαβία προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τη στιγμή που η πρωθυπουργός Natalia Gavrilita ανακοίνωνε την παραίτηση της κυβέρνησης της επικαλούμενη την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της χώρας από την οικονομία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Να ρωτήσετε τον κ. Zelensky.
Δεν γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται.
Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τι είχε στο μυαλό του ο Ουκρανός πρόεδρος όταν έκανε λόγο για την υποτιθέμενη υποκλοπή ενός ρωσικού σχεδίου για τη διάβρωση της πολιτικής κατάστασης στη Μολδαβία» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τι είπε ο Zelensky

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι έδωσε στην Maia Sandu, την πρόεδρο της Μολδαβίας, ένα έγγραφο, το οποίο, όπως είπε, περιγράφει το σχέδιο της Ρωσίας να καταστρέψει την πολιτική κατάσταση στη Μολδαβία.
Ο Zelensky ανέφερε ότι το έγγραφο αυτό είχε υποκλαπεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας πως στο έγγραφο αυτό καταγράφονται τα πάντα, δηλαδή το ποιος, πότε και πως επρόκειτο να «διασπάσει τη Μολδαβία» και να «αποκτήσει τον έλεγχο στην χώρα».

Επιβεβαιώνουν οι Μολδαβοί

Πάντως οι υπηρεσίες ασφαλείας της Μολδαβίας επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες από την Ουκρανία σχετικά με προετοιμασίες και κινήσεις που αποσκοπούσαν στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Η νέα Ουκρανία;

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov είχε υποστηρίξει πως η Δύση εξέταζε τη Μολδαβία προκειμένου να παίξει το ρόλο της «νέας Ουκρανίας»
Μάλιστα ο Lavrov είχε πει ότι η πρόεδρος Sandu ήθελε η Μολδαβία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ενώσει την χώρα με τη Ρουμανία.
«Η Μολδαβία είναι μια από τις χώρες που η Δύση θέλει να μετατρέψει σε μια ακόμα αντιρωσική χώρα» είχε αναφέρει ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης