Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unilever: Αύξηση κερδών το 2022, έφθασαν τα 8,3 δισ. ευρώ – Στα 61,1 δισ. τα έσοδα

tags :
Unilever: Αύξηση κερδών το 2022, έφθασαν τα 8,3 δισ. ευρώ – Στα 61,1 δισ. τα έσοδα
Αύξηση κερδών για τη Unilever το 2022
Σχετικά Άρθρα
Αυξημένα καθαρά κέρδη κατέγραψε για το σύνολο του περασμένου έτους η Unilever, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 8,3 δισεκ. ευρώ, από 6,05 δισεκ. το 2021.
Ο όμιλος -που έχει brand όπως τα παγωτά Ben & Jerry's και τα σαπούνια Dove- πέτυχε επίσης αύξηση της τάξεως του 14,5% στα έσοδα για το 2022, καθώς έφθασαν τα 60,1 δισεκ. ευρώ.
Η Unilever Plc γνωστοποίησε σήμερα 9/2 ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές των απορρυπαντικών, των σαπουνιών και των συσκευασμένων τροφίμων της για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και πως θα χαλαρώσει τις αυξήσεις αυτές το δεύτερο εξάμηνο του 2023.
Η εταιρεία αναμένει ο πληθωρισμός των τιμών να συνεχιστεί το 2023, προβλέποντας πληθωρισμό υλικών κατά το πρώτο εξάμηνο περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Η Unilever γνωστοποίησε επίσης ότι "υπάρχει κίνδυνος" να σταματήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και ότι μπορεί να χρειαστεί να υποστεί ζημίες ή να απομειώσει τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.
Η εταιρεία, η οποία απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα στη Ρωσία, έγινε τον Μάρτιο η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία τροφίμων που σταμάτησε τις εισαγωγές και εξαγωγές από τη Ρωσία μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.
Ο κατασκευαστής του σαπουνιού Dove και της σούπας Knorr δήλωνε τότε ότι δεν θα επενδύσει περαιτέρω στη Ρωσία και ότι θα σταματήσει επίσης όλες τις δαπάνες για τα μέσα ενημέρωσης και τη διαφήμιση εκεί, προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητές της στην Ουκρανία έχουν επίσης σταματήσει.
Ωστόσο, συνέχισε να προμηθεύει τα καθημερινά βασικά προϊόντα διατροφής και υγιεινής που κατασκευάζει στη Ρωσία σε καταναλωτές στη χώρα, λέγοντας παράλληλα ότι δεν θα έχει κέρδος από αυτές τις πωλήσεις. Όλα τα κέρδη που πραγματοποιούνται στη Ρωσία παραμένουν εκεί, δήλωσε η εταιρεία.
Στις 31 Δεκεμβρίου, η Unilever διέθετε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 900 εκατ. ευρώ (968,58 εκατ. δολάρια) στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εργοστασίων, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το 2022 η επιχείρηση συνέβαλε στο 1,4% του συνολικού κύκλου εργασιών της και στο 2% των καθαρών κερδών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης