Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία γιατί θα χάσουν - Άτρωτο το Belgorod

Newsweek: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία γιατί θα χάσουν - Άτρωτο το Belgorod
Tο πυρηνικό δυναμικό της Ρωσίας μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη Γη πολλές φορές, υποστηρίζει το Newsweek
Σχετικά Άρθρα
Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει οι ΗΠΑ να εμπλακούν σε πυρηνική αντιπαράθεση, αναφέρει το Newsweek, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες.
Όπως υποστηρίζει, το πυρηνικό δυναμικό της Ρωσίας μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη Γη πολλές φορές.
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, ακόμη και μια περιορισμένη ανταλλαγή πυρηνικών πληγμάτων θα στερήσει από τις ΗΠΑ την κρουστική τους δύναμη με τη μορφή πολεμικών πλοίων επιφανείας.
Παρόλο που το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, το Dmitry Donskoy, έχει αποσυρθεί από το Πολεμικό Ναυτικό, ο ρωσικός πυρηνικός στόλος εξακολουθεί να είναι ανώτερος από αυτόν των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Vladimir Maltsev, αρχηγό του Κινήματος Υποστήριξης του Ρωσικού Στόλου, το Dmitry Donskoy παροπλίζεται επίσημα.
Αυτό το υποβρύχιο κατηγορίας Akula Project 949 Akula της εποχής του Ψυχρού Πολέμου (ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ Typhoon) είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψη χωρητικότητας.

Belgorod και Poseidon

Το υποβρύχιο Belgorod κλάσης 949A Antey (Oscar II) που τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία τον Ιούλιο θα αναλάβει την ηγεσία μετά το υποβρύχιο Dmitry Donkey.
Το υποβρύχιο Belgorod είναι γνωστό ως πιθανός φορέας υποβρύχιων πυρηνικών drones Poseidon.
Ο ειδικός στα υποβρύχια H. I. Sutton πιστεύει ότι οι τορπίλες Poseidon της Ρωσίας θα αλλάξουν τον ναυτικό σχεδιασμό τόσο στη Ρωσία όσο και στη Δύση.
Το υποβρύχιο πυρηνικό drone μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας όχι μόνο ως φορέας πυρηνικής κεφαλής, αλλά και, για παράδειγμα, ως πολυλειτουργικός μηχανισμός αναγνώρισης ή κρούσης σε συμβατικές μάχες.
Το υποβρύχιο Belgorod με μήκος 184 μέτρα ξεπερνά τα υποβρύχια κλάσης Ohio που φτάνουν περίπου τα 171.

Ρωσική υπεροχή


Η Ρωσία ξεπερνά έτσι τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα στρατηγικά όπλα και οι πιθανότητες πυρηνικής αντιπαράθεσης με μια τέτοια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία είναι σχεδόν μηδενικές.
Ο Αμερικανός ειδικός Daniel Davis πιστεύει ότι το drone Poseidon είναι το πρώτο από τα πιο ισχυρά υποβρύχια όπλα στον κόσμο.
Μια τορπίλη Poseidon είναι ικανή να καταστρέψει δώδεκα παράκτιες πόλεις και ναυτικές βάσεις σε κάθε πλήγμα.
Αναμένεται ότι το πλήρως εξοπλισμένο υποβρύχιο Belgorod θα ξεπεράσει από κάθε άποψη το παροπλισμένο υποβρύχιο Dmitry Donkey.
Στα μέσα Ιανουαρίου 2023, αναφέρθηκε ότι η πρώτη παρτίδα drones Poseidon είχε σταλεί στον προορισμό τους.
«Η Ρωσία μπορεί να δείχνει λιγότερο δυνατή στις συμβατικές της μάχες στο έδαφος στην Ουκρανία, αλλά τα στρατηγικά της όπλα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον κόσμο πολλές φορές και ακόμη και μια περιορισμένη πυρηνική ανταλλαγή θα μπορούσε να εξαφανίσει μερικά από τα πιο ισχυρά επιφανειακά μας όπλα», επισημαίνει ο Davis.
«Δεν πρέπει να εμπλακούμε σε καμία πυρηνική ανταλλαγή με τη Ρωσία», υποστηρίζει ο Αμερικανός ειδικός.

Πιο ισχυρά όπλα παράγει η Ρωσία

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη προχωρήσει σε παραγωγή ισχυρών όπλων όπως είχε αναφέρει και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev
«Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή των πιο ισχυρών όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών, για να αντιμετωπίσει τις χώρες του δυτικού μπλοκ που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς.
Ο εχθρός μας βρίσκεται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και μια σειρά από άλλα μέρη που στηρίζουν τους Ουκρανούς» είχε πει ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.

Η προειδοποίηση Putin

Πυρηνική προειδοποίηση έχει απευθύνει και ο ίδιος ο Putin με αφορμή την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ειδικά τα Leopard.
«Μας απειλούν με τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard, εμείς θα αναπτύξουμε κάτι παραπάνω από απλά τανκς», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος με αφορμή την επέτειο της μάχης του Στάλινγκραντ.
«Η Ρωσία δεν στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα δυτικών χωρών, αλλά έχει κάτι περισσότερο από τεθωρακισμένα οχήματα για να ανταποκριθεί στις απειλές», επισήμανε.
«Εκείνοι που παρασύρουν τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σε έναν άλλο πόλεμο κατά της Ρωσίας, κάνοντας ιδιαίτερα ανεύθυνες δηλώσεις και επιδιώκοντας να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, προφανώς, δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος εναντίον της Ρωσίας δεν γίνεται με τανκς.
Εμείς διαθέτουμε κάτι για να απαντήσουμε και δεν θα είναι μόνο η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων», σημείωσε ο Putin καλώντας τους πάντες να το αντιληφθούν.

newsweek.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης