Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστάτωση στην Τουρκία: Οι ΗΠΑ στέλνουν το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS G. Bush στην Άγκυρα - Επικίνδυνη κίνηση ή κάτι άλλο;

Αναστάτωση στην Τουρκία: Οι ΗΠΑ στέλνουν το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS G. Bush στην Άγκυρα - Επικίνδυνη κίνηση ή κάτι άλλο;
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Ταξίαρχος Raider ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο USS George HW Bush στάλθηκε στην Τουρκία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που έπληξαν 10 επαρχίες των ΗΠΑ.
Αναστάτωση επικράτησε στην Τουρκία μετά την είδηση για την αποστολή του θηριώδους αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George HW Bush στην Άγκυρα με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν... 
«Γιατί οι ΗΠΑ στέλνουν ένα ολόκληρο αεροπλανοφόρο κοντά στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας;
Η επίσημη ανακοίνωση λέει πως θα βοηθήσει στις εργασίες διάσωσης.
Ολόκληρο αεροπλανοφόρο, μέσα από την θάλασσα; Πως θα βοηθήσει; Τι συμβαίνει άραγε; Γνωρίζουν κάτι οι ΗΠΑ, διαφορετικό;», αναφέρει ο Έλληνας ειδικός Ν.Μιχαηλίδης.
Ειδικότερα, o εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Ταξίαρχος Raider ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο USS George HW Bush στάλθηκε στην Τουρκία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που έπληξαν 10 επαρχίες των ΗΠΑ.

Η κίνηση θεωρήθηκε ως επικίνδυνη

Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Ταξίαρχος Raider, ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήριά του εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πενταγώνου) Λόιντ Όστιν και του Πενταγώνου, για όσους έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς των 7,7 και 7,6 Ρίχτερ στο Καχραμανμαράς, είπε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Χουλουσί Ακάρ, και του υποσχέθηκε να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σύμφωνα με τις ανάγκες του.
“Το να επιτραπεί στο αεροπλανοφόρο George HW Bush να πλησιάσει την Τουρκία ερμηνεύτηκε δημόσια ως επικίνδυνο”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Εδώ είναι μερικές από αυτές τις προτάσεις Τούρκων ειδικών: "Υπάρχει σχέδιο από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Δεν θέλουμε πολεμικά πλοία ή αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ! Μας αρκούν τα δικά μας.
Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έρχεται να βοηθήσει την Τουρκία, αφού πρώτα ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο ήρθε στο Βόσπορο, τα προξενεία έκλεισαν, μετά έγινε σεισμός, τώρα αυτό τι είναι, μήπως είναι επίσημο σχέδιο εισβολής της Τουρκίας;
Ποτέ δεν θα εμπιστευτούμε τις ΗΠΑ. Είμαστε αρκετοί για αυτό στείλτε αυτό το πλοίο πίσω.
Δεν ζητάμε ποτέ βοήθεια από αυτούς.!!. «Δεν θέλουμε στρατιώτες των ΗΠΑ στη χώρα μας, από όπου προέρχονται, υπάρχει σκληρότητα, αίμα και δάκρυα», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık.
Ο Raider δήλωσε ότι μετά από έκκληση της Τουρκίας για διεθνή βοήθεια, οι δυνάμεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ άρχισαν να μεταφέρουν τις ομάδες πρώτων βοηθειών στις σεισμογενείς ζώνες στις 7 Φεβρουαρίου.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το Πεντάγωνο μετέφερε επίσης την ομάδα έρευνας και διάσωσης που έστειλε η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) στην Τουρκία με ένα αεροπλάνο C-17.
«Η Διοίκηση της Ευρώπης των ΗΠΑ (EUCOM) έστειλε μια ομάδα για να υποστηρίξει την ομάδα ανακούφισης της USAID. Αναμένουμε να είναι εκεί στις 9 Φεβρουαρίου. Η EUCOM εργάζεται επίσης ενεργά για την ανάπτυξη πρόσθετων στοιχείων για τυχόν νέα αιτήματα και προσπάθειες βοήθειας από την τουρκική κυβέρνηση. Και πάλι, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και στεκόμαστε δίπλα στον σύμμαχό μας για να επουλώσουμε τις πληγές αυτής της τρομερής καταστροφής και να σώσουμε ανθρώπους», τόνισε ο ίδιος.
Επισημαίνοντας ότι η EUCOM εργάζεται ενεργά για ιατρική βοήθεια και παροχή νερού, ο Ράιντερ είπε: «Το αεροπλανοφόρο USS George HW Bush στη Μεσόγειο κινείται προς την Τουρκία για πιθανά πρόσθετα αιτήματα υποστήριξης. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα αιτήματα για βοήθεια το συντομότερο δυνατό».
Η άφιξή του όμως θα προκαλέσει την αντίδραση της κοινής γνώμης τονίζει το άρθρο.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος Nedret Ersanel: «Μάθαμε να μην μεταφέρουμε τέτοιου είδους εξοπλισμό στην Τουρκία σε εξαιρετικές στιγμές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης