Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Το επιτόκιο της Fed θα αυξηθεί πάνω από το 5% και θα παραμείνει εκεί για πολύ

tags :
Dimon (JP Morgan): Το επιτόκιο της Fed θα αυξηθεί πάνω από το 5% και θα παραμείνει εκεί για πολύ
Οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα παραμείνει "επιθετική" τους επόμενους μήνες
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της πάνω από το 5%, υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, στο περιθώριο των δηλώσεων των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας που τόνισαν την ανάγκη να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια.
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα παραμείνει "επιθετική" τους επόμενους μήνες.
Τα επιτόκια swap βλέπουν τώρα την κορύφωση του κύκλου σύσφιξης της Fed γύρω στο 5,15% - αυτό είναι περίπου μια τέταρτη μονάδα υψηλότερα από ό,τι είχε τιμολογηθεί την περασμένη εβδομάδα.
"Είναι απολύτως λογικό για τη Fed να πάει στο 5% και να περιμένει λίγο", δήλωσε ο Dimon στο Reuters σε συνέντευξή του.
Αλλά αν ο πληθωρισμός επιβραδυνθεί στο 3,5% ή 4% και παραμείνει εκεί, "μπορεί να χρειαστεί να πάτε υψηλότερα από το 5% και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, τα μακροπρόθεσμα επιτόκια", είπε.
Ο Dimon δήλωσε επίσης ότι μια χρεοκοπία του αμερικανικού χρέους θα ήταν δυνητικά "καταστροφική" και θα μπορούσε να "καταστρέψει" το μέλλον της χώρας, σύμφωνα με το Reuters.
Ο πρόεδρος Joe Biden ορκίστηκε αυτή την εβδομάδα να μην επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρεοκοπήσουν το χρέος τους, καλώντας το Κογκρέσο να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης