Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία προς ΗΠΑ: Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

Ρωσία προς ΗΠΑ: Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream
Διαψεύδει εμπλοκή ο Λευκός Οίκος
Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov αναφερόμενος στις πληροφορίες του Αμερικάνου δημοσιογράφου Seymour Hersh, βάσει των οποίων πίσω από την επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου ήταν οι Αμερικάνοι.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό Ria Novosti, ο Ryabkov είπε πως οι αποκαλύψεις αυτές δεν αποτέλεσαν καμία έκπληξη για τη Ρωσία, αν και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Αξιόπιστες συνομιλίες

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Seymour Hersh υποστηρίζει πως η πηγή του είναι αξιόπιστη
«Είναι κάποιος που γνωρίζει αρκετά το τι συνέβαινε», είπε ο Hersh στο TASS.
«Δεν μπορώ να αποκαλύψω ανθρώπους προφανώς» ανέφερε ο Hersh, επισημαίνοντας πως όταν έγραφε το ρεπορτάζ επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της CIA.
Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα αρνηθεί τη συμμετοχή της στο σαμποτάζ.
«Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τον Λευκό Οίκο θα ήθελαν ο κύριος Burns (σ.σ.διευθυντής CIA) να προβεί σε διάψευση», είπε ο Hersh.
Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, δύτες του Αμερικανικού Ναυτικού υπό το πρόσχημα της άσκησης Baltops τον περασμένο Ιούνιο τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Συνομιλίες για νέα START

O Ryabkov τόνισε ότι ο διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συνθήκη Νέα START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων δεν έχει σταματήσει.
Όπως είπε, η Μόσχα αναγνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες για τη συνθήκη, που περιορίζει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης