Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνδυνος θάνατος: Η Βρετανία σχεδιάζει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία – Ρωσία: Θα είναι σκληρές οι συνέπειες

Κίνδυνος θάνατος: Η Βρετανία σχεδιάζει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία – Ρωσία: Θα είναι σκληρές οι συνέπειες
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι «διερευνά» τη δυνατότητα αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία και συγκεκριμένα των Typhoon
Σχετικά Άρθρα
Σε μία πολύ επικίνδυνη απόφαση που θα επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη φαίνεται να καταλήγει το Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας που προειδοποιεί για ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι «διερευνά» τη δυνατότητα αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία και συγκεκριμένα των Typhoon.
Τη δέσμευση ανέλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο Λονδίνο την Τετάρτη 8/2/2023.

Εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων

«Το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να παρέχουμε προηγμένα αεροσκάφη είναι να έχουμε στρατιώτες ή αεροπόρους που να είναι ικανοί να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτή είναι μια διαδικασία που απαιτεί λίγο χρόνο.
Ξεκινήσαμε αυτήν τη διαδικασία σήμερα», είπε ο Sunak σε συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο αφού ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους.
«Τίποτα δεν είναι εκτός συζήτησης και η ηγεσία μας σε αυτό το θέμα είναι κάτι για το οποίο όλοι συλλογικά πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι».
Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε άμεσα για «στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή ήπειρο και ολόκληρο τον κόσμο» ως απάντηση.
Όσον αφορά στις ΗΠΑ, το Πεντάγωνο την ίδια μέρα δήλωνε ότι δεν έχει ακόμη «τίποτα να ανακοινώσει» σχετικά με πιθανές παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη Zelensky στο Λονδίνο

Ο Zelensky συναντήθηκε με τον Rishi Sunak στη Downing Street 10, λίγο πριν ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοινώσει ότι η χώρα του θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους.
Ο Sunak αναφέρθηκε σε εκπαιδευτές πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, όπως φαίνεται εν αναμονή της μελλοντικής έγκρισης των συμμάχων του ΝΑΤΟ για την παροχή δυτικών αεροσκαφών. Μπορεί να υπάρχει σημαντική ευρωπαϊκή αντίθεση για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών, αλλά ο Sunak είπε ότι η εκπαίδευση είναι να «διασφαλίσει ότι οι πιλότοι θα είναι σε θέση να πετούν εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στο μέλλον».Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε περισσότερους πυραύλους και οπλικά συστήματα με «δυνατότητες μεγαλύτερου βεληνεκούς. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για να εξασφαλίσουμε μια αποφασιστική στρατιωτική νίκη στο πεδίο της μάχης φέτος», σημείωσε.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα από τα πρώτα κράτη που βοήθησε την Ουκρανία», είπε ο Zelensky κατά την άφιξή του στη Βρετανία.«Σήμερα βρίσκομαι στο Λονδίνο για να ευχαριστήσω προσωπικά τον βρετανικό λαό για την υποστήριξή του και τον πρωθυπουργό Rishi Sunak για την ηγεσία του», τόνισε.
Ο Zelensky έγινε επίσης δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ' κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης