Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σκάνδαλο» Αdani: Σε δύσκολη θέση ο Ινδός μεγιστάνας - Αγώνας να καλύψει margin calls 500 εκατ.

«Σκάνδαλο» Αdani: Σε δύσκολη θέση ο Ινδός μεγιστάνας - Αγώνας να καλύψει margin calls 500 εκατ.
Σε δύσκολη θέση ο Gautam Adani… μετά το report του short seller Hindenburg
Aντιμέτωπος με margin call 500 εκατομμυρίων δολαρίων για δάνεια 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, υποστηριζόμενα από μετοχές, ήλθε ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία Gautam Adani, με αποτέλεσμα ο Ινδός μεγιστάνας να αναγκαστεί αποπληρώσει ολόκληρο το χρέος του.
Η αποπληρωμή σχεδιάστηκε για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά στην εμπιστοσύνη των επενδυτών που κλονίζεται από τους ισχυρισμούς απάτης που προβάλλει η αμερικανική Hindenburg.
Οι τράπεζες που παρείχαν τα δάνεια, στους οποίους περιλαμβάνονταν η Barclays, η Citigroup και η Deutsche Bank, ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα από τον δισεκατομμυριούχο να συμπληρώσει το ποσό των μετοχών που είχε δεσμευτεί έναντι του δανείου, μετά την απότομη πτώση των εισηγμένων εταιρειών του.
Όμως, καθώς οι μετοχές συνέχισαν να υποχωρούν, η Barclays ενημέρωσε τον Adani για margin call ύψους 500 εκατ. δολ.
Αντί όμως να καταβάλει ποσό έναντι του δανείου, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, ο ιδρυτής του Ομίλου Adani και η οικογένειά του επέλεξαν να το αποπληρώσουν.
Ο Adani δεν έχει αποκαλύψει την πηγή των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή του δανείου.
Ο Όμιλος Adani είπε ότι δεν έλαβε επίσημο αίτημα για κλήση περιθωρίου.
Υπενθυμίζεται πως η αυτοκρατορία του Adani, η οποία δραστηριοποιείται από τα αεροδρόμια μέχρι την ενέργεια, κλυδωνίζεται από τότε που η Hindenburg την κατηγόρησε για λογιστική απάτη και χειραγώγηση των τιμών των μετοχών της.
Ο Adani αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης