Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία αποδέχτηκε τελικά την προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ομάδας διάσωσης

Η Τουρκία αποδέχτηκε τελικά την προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ομάδας διάσωσης
Υπενθυμίζεται πως χτες, Τρίτη 7/2  το απόγευμα η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή ομάδας διάσωσης που πρόσφερε η Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού
Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 8/2 από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.
Τη σχετική πληροφορία έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου, του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.
Υπενθυμίζεται πως χτες, Τρίτη, το απόγευμα η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή ομάδας διάσωσης που πρόσφερε η Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλίου.
Αυτό έγραφε το Sigma Κύπρου σημειώνοντας ότι όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυπριακού ΥΠΕΞ, μόλις ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ετοιμότητα να συμβάλει με την αποστολή ομάδας διάσωσης.
"Πήραμε την απάντηση από την Τουρκία: Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης