Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Παραπληροφόρηση ότι οι Ρώσοι επιτέθηκαν πρώτοι στην Ουκρανία – Ποιος διεθνής φορέας ήξερε… αλλά δεν μιλούσε

Αποκάλυψη: Παραπληροφόρηση ότι οι Ρώσοι επιτέθηκαν πρώτοι στην Ουκρανία – Ποιος διεθνής φορέας ήξερε… αλλά δεν μιλούσε
Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν πεθαίνουν για τη χώρα τους, πεθαίνουν για ένα ελιτίστικο όνειρο να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ, να συντρίψουν τη Ρωσία
Στις 16 Φεβρουαρίου 2022, μια ολόκληρη εβδομάδα πριν ο Vladimir Putin στείλει μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία, ο ουκρανικός στρατός άρχισε τον σφοδρό βομβαρδισμό της περιοχής (στην ανατολική Ουκρανία) που είχε κυρίως Ρώσους.
Αξιωματούχοι από την Αποστολή Παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή και διατήρησαν αρχείο του βομβαρδισμού καθώς λάμβαναν χώρα.
Αυτό που ανακάλυψε ο ΟΑΣΕ ήταν ότι ο βομβαρδισμός εντάθηκε δραματικά όσο περνούσε η εβδομάδα μέχρι που έφτασε στο αποκορύφωμά του στις 19 Φεβρουαρίου, όταν καταγράφηκαν συνολικά 2.026 χτυπήματα πυροβολικού.
Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει στην πραγματικότητα περιοχές αμάχων κατά μήκος της Γραμμής Επαφής που καταλαμβάνονταν από άλλους Ουκρανούς.
Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΣΕ είναι ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδιζαν και σκότωναν τους δικούς τους ανθρώπους.
Όλα αυτά έχουν τεκμηριωθεί και δεν έχουν αμφισβητηθεί.
Άρα, το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι το εξής: Είναι ο βομβαρδισμός και η σφαγή λαών «πράξη πολέμου»;
Μάλλον... είναι.


Ο πόλεμος άρχισε πριν τη ρωσική εισβολή

Εάν τα παραπάνω ευρήματα επιβεβαιώσουν την ιστορία, τότε λογικά ο πόλεμος ξεκίνησε πριν από τη ρωσική εισβολή (η οποία ξεκίνησε μια ολόκληρη εβδομάδα αργότερα).
Πρέπει επίσης να υποθέσουμε ότι η υποτιθέμενη «απρόκλητη επίθεση» της Ρωσίας δεν ήταν καθόλου απρόκλητη, αλλά ήταν η κατάλληλη ανθρωπιστική απάντηση στη σκόπιμη δολοφονία αμάχων.
Άλλωστε, πως μπορεί να χαρακτηριστεί εκτόξευση πάνω από 4.000 βλημάτων πυροβολικού σε πόλεις και γειτονιές όπου ζουν γυναίκες και παιδιά.
Η δολοφονία αμάχων στο Ντονμπάς ήταν μια ξεκάθαρη πρόκληση, μια πρόκληση που είχε στόχο να οδηγήσει τη Ρωσία σε πόλεμο .
Και ο ΟΑΣΕ είχε επιτόπιους παρατηρητές που παρείχαν πλήρη τεκμηρίωση για τον βομβαρδισμό όταν αυτός έλαβε χώρα.
Αυτό, φυσικά, είναι μια σημαντική ρήξη με την «επίσημη αφήγηση» που προσδιορίζει τη Ρωσία ως τον δράστη των εχθροπραξιών.
Αλλά αυτό απλά δεν ισχύει.
Η επίσημη αφήγηση είναι λάθος.
Η μόνη εξαίρεση ήταν το Reuters που δημοσίευσε έναν εσκεμμένα αδιαφανή λογαριασμό που δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου με τίτλο «Η Ρωσία εκφράζει ανησυχία για την απότομη αύξηση των βομβαρδισμών του Ντονμπάς».

Τι ανέφερε το Reuters

Ιδού ένα απόσπασμα:
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov εξέφρασε ανησυχία την Παρασκευή για την απότομη αύξηση των βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία και κατηγόρησε την ειδική αποστολή παρακολούθησης του ΟΑΣΕ ότι αποσιωπά, όπως είπε, ουκρανικές παραβιάσεις της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν εκφράσει φόβους ότι η έξαρση της βίας στο Ντονμπάς θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος ενός ρωσικού πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία.
Οι εντάσεις είναι ήδη υψηλές λόγω της συσσώρευσης ρωσικού στρατού στα βόρεια, ανατολικά και νότια της Ουκρανίας.
«Ανησυχούμε πολύ από τις αναφορές των τελευταίων ημερών – χθες και προχθές σημειώθηκε απότομη αύξηση των βομβαρδισμών με χρήση όπλων που απαγορεύονται βάσει των συμφωνιών του Μινσκ», είπε ο Lavrov, αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συμφωνίες που στοχεύουν στον τερματισμό της σύγκρουσης.
«Μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι η ειδική αποστολή παρακολούθησης κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εξομαλύνει όλα τα ερωτήματα που δείχνουν την ευθύνη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο στρατός της Ουκρανίας αρνήθηκε την Παρασκευή ότι παραβίασε την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι διεξήγαγε πόλεμο πληροφοριών για να πει ότι το Κίεβο βομβαρδίζει αμάχους, ισχυρισμούς που είπε ότι ήταν ψέματα και είχαν σκοπό να το προκαλέσουν».
Αυτό που το Reuters αδυνατεί να επισημάνει είναι ότι η έκθεση του ΟΑΣΕ επαληθεύει την εκδοχή του Lavrov για τα γεγονότα, ενώ διαψεύδει τους ισχυρισμούς των Ουκρανών.
Είναι δουλειά ενός δημοσιογράφου να κάνει τη διάκριση μεταξύ γεγονότος και φαντασίας, αλλά, για άλλη μια φορά, βλέπουμε πώς οι ειδήσεις που βασίζονται στην ατζέντα δεν προορίζονται να ενημερώσουν αλλά να παραπλανήσουν.
Συμπέρασμα: Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ευθύνη ανήκει στον ουκρανικό στρατό και τους ηγέτες του στο Κίεβο .

Οι ενέργειες Putin

Και κάτι άλλο που τυπικά αποκλείεται στην επιλεκτική κάλυψη των ΜΜΕ.
Πριν ο Putin στείλει τα τανκς του πέρα από τα σύνορα στην Ουκρανία, επικαλέστηκε το Άρθρο 51 των Ηνωμένων Εθνών που παρέχει νομική αιτιολόγηση για στρατιωτική επέμβαση.
Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες το έχουν κάνει πολλές φορές για να παρέχουν ένα φύλλο συκής νομιμότητας στις πολυάριθμες στρατιωτικές επεμβάσεις τους.
Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δείτε πού θα μπορούσε πραγματικά να δικαιολογηθεί η λεγόμενη Responsibility To Protect (R2P), άλλωστε, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, ο ουκρανικός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 14.000 Ρώσους από το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ πριν από 8 χρόνια .
Αν υπήρξε ποτέ μια κατάσταση στην οποία θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μια αμυντική στρατιωτική επιχείρηση, αυτή ήταν.
Αλλά αυτό εξακολουθεί να μην εξηγεί πλήρως γιατί ο Putin επικαλέστηκε το Άρθρο 51 του ΟΗΕ.




Τι εστί το άρθρο 51

Για αυτό, σχολιάζει ο πρώην επιθεωρητή όπλων Scott Ritter, ο οποίος το εξήγησε ως εξής:
«Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, επικαλούμενος το Άρθρο 51 ως αρχή του, διέταξε αυτό που αποκάλεσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»….
σύμφωνα με το άρθρο 51, δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τη νομιμότητα του ισχυρισμού της Ρωσίας ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός του Ντονμπάς είχε υποβληθεί σε άγριο βομβαρδισμό οκτώ ετών που είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους…
Επιπλέον, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι ο ουκρανικός στρατός προετοιμαζόταν για μια μαζική στρατιωτική εισβολή στο Ντονμπάς, η οποία προλήφθηκε από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υπό τη Ρωσία.
Η ουσία είναι ότι η Ρωσία έχει διατυπώσει έναν ευδιάκριτο ισχυρισμό σύμφωνα με το δόγμα της προληπτικής συλλογικής αυτοάμυνας, που επινοήθηκε αρχικά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπως ισχύει για το άρθρο 51, το οποίο βασίζεται σε γεγονότα, όχι σε φαντασία.
Ενώ μπορεί να είναι της μόδας για ανθρώπους, οργανισμούς και κυβερνήσεις στη Δύση να ασπάζονται το συμπέρασμα ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας συνιστά σκόπιμη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και, ως εκ τούτου, συνιστά παράνομο επιθετικό πόλεμο.
Η αλήθεια είναι ότι, από όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σχετικά με τη νομιμότητα της προκαταβολής σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η αιτιολόγηση της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία βασίζεται σε στέρεο νομικό έδαφος».

Τι συμβαίνει με την αυτοάμυνα;

Ενώ ο Χάρτης του ΟΗΕ απαγορεύει τις μονομερείς πολεμικές πράξεις, προβλέπει επίσης, στο άρθρο 51, ότι «τίποτα στον παρόντα Χάρτη δεν θίγει το εγγενές δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάμυνας…»
Και αυτό το δικαίωμα αυτοάμυνας έχει ερμηνευτεί ως επιτρέψει στις χώρες να ανταποκριθούν, όχι μόνο σε πραγματικές ένοπλες επιθέσεις, αλλά και στην απειλή επικείμενης επίθεσης .
Υπό το πρίσμα των παραπάνω, η Ρωσία είχε το δικαίωμα να ενεργήσει για δική της αυτοάμυνα επεμβαίνοντας στην Ουκρανία, η οποία είχε γίνει αντιπρόσωπος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για μια επίθεση - όχι μόνο στη ρωσική εθνότητα στο εσωτερικό.
Και γι' αυτό ο Putin επικαλέστηκε το άρθρο 51 πριν στείλει τα στρατεύματα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο Ντονμπάς.
Ένιωθε ότι είχε ηθική υποχρέωση να τους δανείσει τη βοήθειά του, αλλά ήθελε οι ενέργειές του να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο.
Κι έτσι τα κατάφερε και τα δύο.

Ακολουθούν μερικά κρίσιμα αποσπάσματα από το κείμενο της πρότασης Putin προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ:

Άρθρο 1

Τα μέρη συνεργάζονται με βάση τις αρχές της αδιαίρετης, ίσης και αμείωτης ασφάλειας και για τους σκοπούς αυτούς:
- δεν αναλαμβάνει ενέργειες ούτε συμμετέχει ή υποστηρίζει δραστηριότητες που επηρεάζουν την ασφάλεια του άλλου Μέρους·
- δεν εφαρμόζει μέτρα ασφαλείας που έχουν εγκριθεί από κάθε Μέρος μεμονωμένα ή στο πλαίσιο διεθνούς οργανισμού, στρατιωτικής συμμαχίας ή συνασπισμού που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα βασικά συμφέροντα ασφαλείας του άλλου Μέρους.

Άρθρο 3

Τα Μέρη δεν χρησιμοποιούν τα εδάφη άλλων Κρατών με σκοπό την προετοιμασία ή τη διεξαγωγή ένοπλης επίθεσης εναντίον του άλλου Μέρους ή άλλες ενέργειες που επηρεάζουν βασικά συμφέροντα ασφαλείας του άλλου Μέρους.

Άρθρο 4

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα αναλάβουν να αποτρέψουν την περαιτέρω επέκταση της Συμφωνίας του Βορείου Ατλαντικού προς Ανατολάς και θα αρνηθούν την προσχώρηση στη Συμμαχία των κρατών της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα δημιουργήσουν στρατιωτικές βάσεις στην επικράτεια των κρατών της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών που δεν είναι μέλη της Οργάνωσης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, δεν θα χρησιμοποιούν την υποδομή τους για στρατιωτικές δραστηριότητες ή δεν θα αναπτύσσουν διμερή στρατιωτική συνεργασία μαζί τους.

Άρθρο 5

Τα Μέρη αποφεύγουν να αναπτύξουν τις ένοπλες δυνάμεις και τα όπλα τους, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, στρατιωτικών συμμαχιών ή συνασπισμών, στις περιοχές όπου η ανάπτυξη αυτή θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή από το άλλο μέρος ως απειλή για την εθνική του ασφάλεια , με εξαίρεση τέτοια ανάπτυξη εντός των εθνικών εδαφών των Μερών.
Τα μέρη απέχουν από την πτήση βαρέων βομβαρδιστικών εξοπλισμένων για πυρηνικό ή μη πυρηνικό οπλισμό ή την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων επιφανείας οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, στρατιωτικών συμμαχιών ή συνασπισμών, σε περιοχές εκτός του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων αντίστοιχα, από όπου μπορούν να επιτεθούν σε στόχους στο έδαφος του άλλου Μέρους.
Τα μέρη διατηρούν διάλογο και συνεργάζονται για τη βελτίωση των μηχανισμών για την πρόληψη επικίνδυνων στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην ανοικτή θάλασσα και πάνω από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για τη μέγιστη απόσταση προσέγγισης μεταξύ πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών.

Άρθρο 6

Τα μέρη δεσμεύονται να μην αναπτύξουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς και μικρότερου βεληνεκούς εδάφους εκτός των εθνικών τους εδαφών , καθώς και στις περιοχές των εθνικών τους εδαφών, από τις οποίες τα όπλα αυτά μπορούν να επιτεθούν σε στόχους στην εθνική επικράτεια του άλλου Μέρους.

Άρθρο 7

Τα μέρη απέχουν από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκτός των εθνικών τους εδαφών και επιστρέφουν στην εθνική τους επικράτεια τέτοια όπλα που είχαν ήδη αναπτυχθεί εκτός των εθνικών τους εδαφών κατά τη στιγμή της έναρξης ισχύος της Συνθήκης.
Τα μέρη καταργούν κάθε υπάρχουσα υποδομή για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκτός των εθνικών τους εδαφών.
Τα μέρη δεν εκπαιδεύουν στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από μη πυρηνικές χώρες για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Τα Μέρη δεν θα διεξάγουν ασκήσεις ή εκπαίδευση για δυνάμεις γενικού σκοπού, που περιλαμβάνουν σενάρια που αφορούν τη χρήση πυρηνικών όπλων.»

Τα συμπεράσματα των κινήσεων Putin

Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τη λίστα των απαιτήσεων του Putin;
Πρώτον , μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν προσπαθεί να ανοικοδομήσει τη σοβιετική αυτοκρατορία, όπως επιμένει αμείλικτα το MSM.
Η λίστα εστιάζει αποκλειστικά σε απαιτήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια, τίποτα άλλο.
Δεύτερον, αποδεικνύει ότι ο πόλεμος θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί αν ο Zelensky απλώς διατηρούσε το status quo και είχε ανακοινώσει επίσημα ότι η Ουκρανία θα παρέμενε ουδέτερη.
Στην πραγματικότητα, ο Zelensky συμφώνησε στην ουδετερότητα στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα τον Μάρτιο, αλλά η Ουάσιγκτον εμπόδισε τον Ουκρανό πρόεδρο να προχωρήσει στη συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Biden είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.
Τρίτον, δείχνει ότι ο Putin είναι ένας λογικός ηγέτης του οποίου τα αιτήματα θα έπρεπε να είχαν γίνει δεκτά.
Ήταν παράλογο από τον Putin να ρωτήσει ότι «τα μέρη θα απέχουν από την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεών τους και... στρατιωτικών συμμαχιών... στις περιοχές όπου μια τέτοια ανάπτυξη θα μπορούσε να εκληφθεί από το άλλο μέρος ως απειλή για την εθνική του ασφάλεια»;
Ήταν παράλογο γι' αυτόν το ερώτημα ότι «τα μέρη θα εξαλείψουν κάθε υπάρχουσα υποδομή για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκτός των εθνικών τους εδαφών»;
Τέταρτον, αποδεικνύει ότι ο πόλεμος δεν είναι αγώνας για την ουκρανική απελευθέρωση ή δημοκρατία.
Είναι ένας πόλεμος που στοχεύει στην «αποδυνάμωση» της Ρωσίας και τελικά στην απομάκρυνση του Putin από την εξουσία.
Αυτοί είναι οι πρωταρχικοί στόχοι.
Αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν πεθαίνουν για τη χώρα τους, πεθαίνουν για ένα ελιτίστικο όνειρο να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ, να συντρίψουν τη Ρωσία, να περικυκλώσουν την Κίνα και να επεκτείνουν την ηγεμονία των ΗΠΑ για έναν ακόμη αιώνα.
Η Ουκρανία είναι απλώς το πεδίο μάχης στο οποίο διεξάγεται ο αγώνας των Μεγάλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης