Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ζήτησε από τον Roger Waters (Pink Floyd) να μιλήσει στον ΟΗΕ για τα δυτικά όπλα στην Ουκρανία

Η Ρωσία ζήτησε από τον Roger Waters (Pink Floyd) να μιλήσει στον ΟΗΕ για τα δυτικά όπλα στην Ουκρανία
Ο Waters έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και την ηγεσία τους για την πρόκληση της ουκρανικής κρίσης
Σχετικά Άρθρα
Να μιλήσει στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί η Ρωσία τον Roger Waters, διάσημο μουσικό και έναν από τους ιδρυτές του παγκόσμιου φήμης βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά κράτη – μέλη του ΟΗΕ.
Ο Waters σε δηλώσεις του τον περασμένο Αύγουστο είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ και την ηγεσία τους για την πρόκληση της ουκρανικής κρίσης, ενώ είχε αποστείλει ανοιχτή επιστολή στη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, Olena επιχειρηματολογώντας κατά της αποστολής δυτικών όπλων στην Ουκρανία.
«Η ρωσική διπλωματία συνήθιζε να είναι σοβαρή.
Τι έπεται;
Ο Mr.Bean;» διερωτήθηκε διπλωμάτης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο οποίος ζήτησε να μην κατανομαστεί.

Τι λέει η Ρωσία

«Η Ρωσία ζήτησε από τον Βρετανό ακτιβιστή της ειρήνης και διάσημο μουσικό της ροκ Roger Waters να μιλήσει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις προοπτικές ειρηνικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης στο πλαίσιο της αυξανόμενης προμήθειας δυτικών όπλων στην Ουκρανία» ανέφερε ο Dmitry Polyansky, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Vassily Nebenzia και απαντώντας στις επικρίσεις των Δυτικών, τους κάλεσε να είναι υπομονετικοί.
«Ας δούμε τι θα πει.
Έχει μια θέση και θα την ακούσουμε» υποστήριξε ο Nebenzia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης