Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερηχητικά όπλα από... αερόστατο - Τα νέα πειράματα της Κίνας, οι φόβοι πυρηνικών

Υπερηχητικά όπλα από... αερόστατο - Τα νέα πειράματα της Κίνας, οι φόβοι πυρηνικών
Τα HGVs που ρίχτηκαν από το αερόστατο ήταν μέρος μιας προσπάθειας για την ανάπτυξη κεφαλών ακριβείας για υπερηχητικά όπλα
Η εμφάνιση του μετεωρολογικού αερόστατου της Κίνας στον αμερικανικό ουρανό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, με νέα πλάνα από ένα αερόστατο μεγάλου ύψους που έριχνε υπερηχητικά όπλα το 2018 να μεταδίδονται στα μέσα.
Η Κίνα δοκίμασε υπερηχητικά οχήματα ολίσθησης που έπεσαν από αερόστατο το 2018, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Τα εντυπωσιακά πλάνα δείχνουν ένα αερόστατο μεγάλου ύψους, όχι διαφορετικό από εκείνο που διέσχισε τον ουρανό πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, να μεταφέρει τρία υπερηχητικά οχήματα ολίσθησης (HGV) σε μεγάλο ύψος και να τα ρίχνει για δοκιμές.
Το κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV αναφέρθηκε στη δοκιμή όπλων τον Σεπτέμβριο του 2018.
Το υλικό έχει έκτοτε διαγραφεί από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αλλά φωτογραφίες και σύντομα αποσπάσματα μπορούν ακόμη να βρεθούν στο διαδίκτυο.

Οι δοκιμές της Κίνας

Σε μια ανάρτηση από το 2018, ένας χρήστης του Twitter μοιράστηκε πλάνα από το Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok, τα οποία δείχνουν το αερόστατο να σηκώνει τα τρία φορτηγά από το έδαφος.
Τα HGV εκτοξεύονται γενικά από πυραύλους με παρόμοιο τρόπο με τους παραδοσιακούς πυραύλους.
Όταν φτάσουν σε τροχιά, ωστόσο, τα HGV αποσπώνται από τον πύραυλο και πετούν μέσω της ατμόσφαιρας χρησιμοποιώντας τη δική τους ορμή.
Τέτοια όπλα είναι πολύ ταχύτερα από άλλους πυραύλους όσο βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά, αλλά γίνονται πολύ πιο αργά όταν προσκρούουν στον πυκνό αέρα της ατμόσφαιρας, καθώς δεν έχουν αεριωθούμενα αεροσκάφη για την ώθησή τους.
Τα τρία HGV που ρίχνονται από το αερόστατο στα πλάνα φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν αυτό το φαινόμενο.
Τα HGVs που ρίχτηκαν από το αερόστατο ήταν μέρος μιας προσπάθειας για την ανάπτυξη κεφαλών ακριβείας για υπερηχητικά όπλα, τα οποία θα έδιναν στον κινεζικό στρατό ένα "ασταμάτητο όπλο με πυρηνικές ικανότητες", σύμφωνα με την South China Morning Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης