Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεδίο λαμπρό το Metaverse για τους νέους επενδυτές - Ποιοι κλάδοι θα ανθίζουν

Πεδίο λαμπρό το Metaverse για τους νέους επενδυτές - Ποιοι κλάδοι θα ανθίζουν
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η εμβέλεια του metaverse αναμένεται να ανέλθει σε 700 εκατομμύρια ανθρώπους
Αν η αλλαγή του ονόματος της εταιρείας του από Facebook σε Meta δεν ήταν ένα αρκετά μεγάλο σημάδι για το πόσο σοβαρά παίρνει ο Mark Zuckerberg τις δυνατότητες του metaverse, οι πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας - που αποκαλύπτουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν επενδυθεί στο έργο μέχρι στιγμής - σίγουρα θα έπρεπε να είναι.
Αλλά σε τι ακριβώς ποντάρει η Meta;
Υπάρχουν πραγματικά τόσες δυνατότητες στο metaverse που να δικαιολογούν τέτοιες μαζικές επενδύσεις;
Όπως υπογραμμίζει ο Martin Armstrong, οι προβλέψεις της Statista για το Advertising & Media Markets Insights δείχνουν ότι, ακόμη και αν εξετάσουμε το συντηρητικό σενάριο της απευθυνόμενης αγοράς (όπου το 15% της ψηφιακής οικονομίας μεταφέρεται στο metaverse), ο Zuckerberg φαίνεται να στοχεύει σε ένα κομμάτι μιας μεγάλης και προσοδοφόρας πίτας.
Infographic: Metaverse: The Land of Opportunity? | Statista
Σύμφωνα με την ανάλυση, τα μεγαλύτερα τμήματα από πλευράς εσόδων το 2030 θα είναι τα τυχερά παιχνίδια (163 δισ. δολάρια) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (201 δισ. δολάρια).
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η εμβέλεια του metaverse αναμένεται να ανέλθει σε 700 εκατομμύρια ανθρώπους, παγκοσμίως, με το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης να προβλέπεται για τη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης