Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση 178 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία

Der Spiegel: η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση 178 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία
Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση 178 κύριων αρμάτων μάχης Leopard 1
Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση 178 κύριων αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία.
Αυτό ανέφερε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το Der Spiegel, επικαλούμενο δικές του πηγές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις αρχές αυτής της εβδομάδας, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, στο οποίο συμμετέχουν η γερμανίδα καγκελάριος, οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Οικονομικών, Οικονομικών Υποθέσεων, Οικονομικής Συνεργασίας και Δικαιοσύνης, ενέκρινε την προμήθεια συνολικά 178 Τα άρματα μάχης Leopard 1 στον εξοπλισμό του Κιέβου, σύμφωνα με το Spiegel, θα μεταφερθούν από τα αποθέματα της βιομηχανίας.
Στην ιδανική περίπτωση, τα πρώτα άρματα μάχης Leopard 1 θα παραδοθούν στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι, αλλά τα περισσότερα από αυτά πιθανότατα δεν θα παραδοθούν μέχρι το 2024, καταλήγει η δημοσίευση.
Επισήμως, σύμφωνα με το Spiegel, η απόφαση για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία θα ανακοινωθεί το βράδυ της Τρίτης.
Έτσι, η γερμανική κυβέρνηση προωθεί άλλο ένα μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Τους τελευταίους μήνες, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το Γραφείο της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας διαπραγματεύεται κρυφά με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας για την προμήθεια αρμάτων Leopard 1.
Η γερμανική εταιρεία Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH θα ετοιμάσει περίπου 90 μοντέλα Leopard 1 που έχουν φυλάσσεται σε αποθήκες για πολλά χρόνια.
Η δεύτερη παρτίδα των Leopard 1, σημειώνει το Spiegel, θα έρθει από την Ιταλία.
Εκεί, η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall πριν από λίγους μήνες είχε την ευκαιρία να αγοράσει 88 από αυτά τα άρματα μάχης.
Μετά τη λήψη της άδειας εξαγωγής, η Rheinmetall ξεκίνησε την αγορά δεξαμενών και τώρα θα τα αναβαθμίσει το συντομότερο δυνατό.
Το κόστος των αρμάτων μάχης και η επισκευή τους καλύπτεται από τη γερμανική κυβέρνηση και τα κεφάλαια θα προέλθουν από πηγές που προορίζονται για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης