Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταστροφικός ο Ιανουάριος για την Ουκρανία, έχασε 6.500 στρατιώτες – Kadyrov: Πριν το τέλος 2023 τερματίζεται ο πόλεμος

Καταστροφικός ο Ιανουάριος για την Ουκρανία, έχασε 6.500 στρατιώτες  – Kadyrov: Πριν το τέλος 2023 τερματίζεται ο πόλεμος
Ramzan Kadyrov (Τσετσενία): Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει πριν το τέλος του 2023
Ο Ιανουάριος αποδείχθηκε καταστροφικός για τον Ουκρανικό στρατό αφού όπως αποκάλυψε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Στρατηγός Shoigu… έχασαν 6.500 στρατιώτες και 341 τανκς
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η Ρωσική προέλαση στο Donetsk έχει σημειώσει επιτυχίες στο Bakhmut, ενώ πρόσφατα κατέλαβαν το Soledar.
Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται κοντά στην κατάληψη του Ugledar ενώ σημειώνει εδαφικά κέρδη και στο Seversk.

Οι Ουκρανοί έχασαν 6.500 στρατιώτες τον Ιανουάριο

Η Ουκρανία έχασε 6.500 στρατιώτες τον Ιανουάριο ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu
Παρά τη στρατιωτική βοήθεια προς τον Ουκρανικό στρατό από δυτικές χώρες, ο ρωσικός στρατός έχει καταγράψει σημαντικές νίκες και προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς…

Το Ιανουάριο 2023 οι Ουκρανοί έχασαν
6.500 στρατιώτες
26 πολεμικά αεροσκάφη,
7 ελικόπτερα,
208 UAV,
341 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
40 οχήματα μάχης πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμηνας σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Για να γίνει αυτό, άρχισαν να προμηθεύουν βαριά επιθετικά όπλα, καλώντας ανοιχτά την Ουκρανία να καταλάβει τα Ρωσικά εδάφη. Στην πραγματικότητα, τέτοια βήματα εμπλέκουν χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και μπορούν να οδηγήσουν σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν όλα τα όπλα και τον εξοπλισμό που προμηθεύονται οι Ουκρανοί τόσο στις διαδρομές παράδοσης όσο και στις θέσεις μάχης.

«Συνειδητοποιώντας ότι δεν θα είναι δυνατό να νικήσει τη Ρωσία με στρατιωτικά μέσα, η ουκρανική ηγεσία συνεχίζει να καταφεύγει σε εγκληματικές ενέργειες για να εκφοβίσει τους πολίτες στις νέες ρωσικές περιοχές.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπούν κατοικημένες περιοχές, νοσοκομεία, μέρη όπου συγκεντρώνονται πολίτες, διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο κρατικές και κοινωνικές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο Shoigu.

Στο στρατιωτικό σκέλος

Ο Ρώσος υπουργός επιβεβαίωσε ότι τον Ιανουάριο του 2023, ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων στις κατευθύνσεις Donetsk και Zaporozhye, απελευθερώθηκαν οι οικισμοί Soledar, Kleshcheyevka, Podgornoye, Krasnopolye, Blagodatnoye, Lobkovoye και Nikolaevka.
Επί του παρόντος, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται με επιτυχία στις περιοχές Ugledar και Artemovsk (στα Ουκρανικά ονομάζεται Bakhmut).

Ramzan Kadyrov (Τσετσενία): Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει πριν το τέλος του 2023

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov.
Μέχρι το τέλος του έτους, η ειδική επιχείρηση θα τελειώσει.
Τα ευρωπαϊκά κράτη αναγνωρίζουν το λάθος των πράξεών τους, η Δύση θα γονατίσει και, ως συνήθως, τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να συνεργαστούν σε όλους τους τομείς με τη Ρωσική Ομοσπονδία…απαντώντας στην ερώτηση για την επανέναρξη των πτήσεων με ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Ουκρανοί μπορεί να παραδώσουν το Bakhmut

Ο επικεφαλής του τμήματος του Donetsk που ελέγχεται από την Ουκρανία δεν απέκλεισε την παράδοση του Bakhmut από τα ουκρανικά στρατεύματα
Σύμφωνα με τον Pavel Kirilenko, η διοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «ενεργούν αποκλειστικά αμυντικά», όλοι οι ουκρανικοί στρατιωτικοί «βρίσκονται σε αμυντικές γραμμές».
«Δεν αποκλείουμε κανένα σενάριο», απάντησε ο Kirilenko στην ερώτηση εάν το Bakhmut περάσει στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων…
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου ότι το Κίεβο δεν θα παραδώσει το Bakhmut.
Σφοδρές μάχες διεξάγονται την τρέχουσα περίοδο στην περιοχή του Bakhmut.
Ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα βόρεια και ανατολικά του Bakhmut και συνεχίζουν να απωθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τις θέσεις τους.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι μάχες στην περιοχή του Ugledar και Bakhmut εξελίσσονται με επιτυχία.
Όπως ανέφερε το Bloomberg στις 2 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο εκπροσώπους των αρχών των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι δυτικές χώρες συμβουλεύουν την Ουκρανία να κερδίσει χρόνο, να συγκεντρώσει δυνάμεις και να περιμένει να φτάσουν τα Leopard για να αντεπιτεθούν την Άνοιξη…

Η Kherson θα περάσει ξανά στον έλεγχο της Ρωσίας

Η Ρωσία «δεν έχει άλλη επιλογή από το να απελευθερώσει ξανά τη Kherson και ολόκληρη τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
«Μπορώ να πω με πεποίθηση ότι αυτό πρόκειται να συμβεί και θα συμβεί σύντομα», o αναπληρωτής κυβερνήτης της Περιφέρειας Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο.

O τερματισμός των ουκρανικών βομβαρδισμών στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Kakhovka, Novaya Kakhovka, Alyoshki και Golaya Pristan, καθώς και στους γειτονικούς οικισμούς τους, ήταν κορυφαία προτεραιότητα.
«Βραχυπρόθεσμα, πρέπει να απελευθερώσουμε την Kherson και τον Μπερισλάβ και να φτάσουμε στα διοικητικά σύνορα της περιοχής Kherson», πρόσθεσε.

Η Δύση δεν θα προμηθεύσει F-16 λόγω των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας…

Οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά F-16 λόγω των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας
Σύμφωνα με το The Spectator, ο εναέριος χώρος πάνω από τη γραμμή επαφής καλύπτεται από πολλά ρωσικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας Buk, Tor και Triumph.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν επίσης ειδικά ραντάρ 48Ya6-K1 «Podlyot», τα οποία αυξάνουν το εύρος ανίχνευσης των εναέριων στόχων.

Όπως σημειώνει το The Spectator, οποιοδήποτε δυτικό αεροσκάφος παραδοθεί στην Ουκρανία θα αντιμετωπίσει μεγάλη απειλή από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.
Ακόμη και ο σχετικά μικρός αριθμός δυτικών μαχητικών που μπορεί να λάβει η Ουκρανία και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει δεν θα της επιτρέψει να «πλησιάσει το απαιτούμενο επίπεδο μαχητικής ικανότητας», διευκρινίζουν οι αναλυτές του The Spectator.

Νωρίτερα, το Politico ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επιτρέψουν σε άλλες χώρες να προμηθεύουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Ωστόσο θεωρείται απίθανο οι Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν δικά τους F-16 στην Ουκρανία, αλλά η Ουάσιγκτον μπορεί να επιτρέψει σε άλλες χώρες να μεταφέρουν τα F-16 τους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης