Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Meloni είναι η δημοφιλέστερη πρωθυπουργός της Ε.Ε. - Πλήγμα για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών

Η Meloni είναι η δημοφιλέστερη πρωθυπουργός της Ε.Ε. - Πλήγμα για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών
Η δημοφιλία της Meloni αποτελεί πλήγμα για την Ε.Ε.
Αποδεικνύεται ότι η συντηρητική Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni η οποία καταγγέλθηκε από μέσα ενημέρωσης και αριστερούς κύκλους ως φασίστρια ή "φασιστοειδές", έχει επιτυχία στους Ιταλούς ψηφοφόρους εκατό ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.
Ο John Hinderaker από το Powerline παραθέτει ένα άρθρο των London Times, το οποίο επισημαίνει ότι είναι η δημοφιλέστερη ηγέτης στην ΕΕ.
Όταν η Meloni έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας τον περασμένο Οκτώβριο, οι πιο σκληροί αντίπαλοί της την παρουσίασαν ως κίνδυνο για τη χώρα της και την Ευρώπη.
Υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι οι πολιτικοί του κόμματός της Αδελφοί της Ιταλίας νοσταλγούσαν πολύ ανοιχτά τις ημέρες του Benito Mussolini, του φασίστα δικτάτορα.
Αναμένονταν μάχες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χρηματοπιστωτικές αγορές για τα οικονομικά της σχέδια.
Οι επικριτές έκαναν εικασίες για το πόσο καιρό θα μπορούσε μια ηγέτιδα με ελάχιστη κυβερνητική εμπειρία να κρατήσει ενωμένη μια τρικομματική συμμαχία που περιλαμβάνει δύο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της στη δεξιά.
Αντιθέτως, η 46χρονη Meloni αναδείχθηκε από τις απροσδόκητα ομαλές πρώτες 100 ημέρες της στην εξουσία, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ως η πιο δημοφιλής ηγέτης στην ΕΕ.
Αυτό έχει μεγάλη σημασία λόγω του τι αντιπροσωπεύει η Meloni, όπως επεσήμανε ο Christopher Garbacz στους αναγνώστες του AT λίγο μετά την ηχηρή νίκη της.

Οι απειλές της Ε.Ε.

Για αρχή, η Ε.Ε απείλησε με κυρώσεις σε περίπτωση που οι Ιταλοί εξέλεγαν τη Meloni, όπως σημειώνει άρθρο του AmericanThinker.com.
Όσοι Ιταλοί έστειλαν τη Meloni στην εξουσία κατέστησαν σαφές ότι αντιδρούν στις πολιτικές της αριστεράς: ανοιχτά σύνορα, περιφρόνηση του χριστιανισμού, πλήρης υιοθέτηση της ατζέντας των LGBTQ+++, κ.λπ.
Αυτό έχει σημασία γιατί η Αμερική λούζεται στο ίδιο παλιρροϊκό κύμα αυτοκτονικής κοινωνικής παραφροσύνης.
Φυσικά, ο Biden τη φοβόταν, όπως σημείωσε ο Brian Joondeph:
Ο επικεφαλής του γραφείου του Politico στον Λευκό Οίκο, Jonathan Lemire υποστήριξε ότι η εκλογή της "ακροδεξιάς" Ιταλίδας πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με "βαθιά, αν και ιδιωτική, ανησυχία εντός της κυβέρνησης του προέδρου Biden.
Προχωρώντας περαιτέρω στο Politico, ο Lemire έγραψε ότι παρά την αποδοχή της νίκης της Meloni από τον Λευκό Οίκο, θεωρούν την πρόσφατη νίκη της ως μέρος μιας "ανησυχητικής τάσης" "δεξιών νικών" στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης