Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η κυβέρνηση διερευνά καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τους Ουκρανούς σε Soledar - Bahmut

Ρωσία: Η κυβέρνηση διερευνά καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από τους Ουκρανούς σε Soledar - Bahmut
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι διερευνά ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό κοντά στις πόλεις Soledar και Bahmut.
Η κρατική Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk» – μιας από τις τέσσερις περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός – ανέφεραν χρήση χημικών όπλων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη συγκεκριμένη περιοχή.
«Ως αποτέλεσμα, μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρουσίασαν προβλήματα υγείας, με συμπτώματα δηλητηρίασης» ανέφερε, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες ή να κατονομάσει συγκεκριμένη ουσία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, η Ρωσία είχε επανειλημμένως ισχυριστεί ότι ο ουκρανικός στρατός ενδεχομένως να κατέφευγε σε χρήση μη συμβατικών όπλων.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία τέτοια επίθεση.
Από την άλλη πλευρά το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας  ότι η Ρωσία αναζητεί πρόσχημα για να καταφύγει η ίδια σε τέτοιες πρακτικές και να τις αποδώσει στον ουκρανικό στρατό, σενάριο που διαψεύδει η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης