Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τα τανκς είναι πιο ακριβά από τα Javelins»: Ασφυκτιά η οικονομία της Βρετανίας λόγω Ουκρανίας - Διαφωνίες για την βοήθεια

«Τα τανκς είναι πιο ακριβά από τα Javelins»: Ασφυκτιά η οικονομία της Βρετανίας λόγω Ουκρανίας - Διαφωνίες για την βοήθεια
Η Βρετανία είναι η πιο αποτυχημένη από όλες τις ανεπτυγμένες δυτικές οικονομίες, σύμφωνα με το ΔΝΤ
Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θεωρεί δυνατή την αύξηση των αμυντικών δαπανών, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.
Μιλώντας στο ρωσικό Sputnik, ο ειδικός Igor Kovalev εξήγησε τον λόγο της έλλειψης χρημάτων στον βρετανικό προϋπολογισμό.
Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες, αναφέρει το Sky News, επικαλούμενο πηγές.
Σύμφωνα με το κανάλι, υπό την παρούσα κατάσταση, ο βρετανικός στρατός, θα είχε ξεμείνει από πυρομαχικά σε λίγες μέρες αν υπήρχε ενδεχόμενο παρέμβασης στη χώρα.
Το υπουργείο Οικονομικών «σημείωσε ότι δεν υπήρχαν νέα χρήματα για την άμυνα, παρά την αναγνώριση της επείγουσας ανάγκης για επανεξοπλισμό», σημειώνει το Sky News.
Ο Igor Kovalev, Πρώτος Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Παγκόσμιας Οικονομίας και Παγκόσμιας Πολιτικής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών του Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου, σχολίασε την κατάσταση στο ραδιόφωνο Sputnik.
«Υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες εντός της κυβέρνησης. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο Μπεν Γουάλας, ο οποίος ηγείται του Υπουργείου Άμυνας, εξάρτησε σε μεγάλο βαθμό την είσοδό του στο υπουργικό συμβούλιο του (πρωθυπουργού) Sunak αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες - αυτή ήταν η κύρια απαίτησή του. Στην αρχή όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση - σχεδιάστηκε να αυξηθούν τα έξοδα, ωστόσο, ελαφρώς: η αύξηση θα κάλυπτε στην πραγματικότητα μόνο τον πληθωρισμό, ο οποίος είναι πλέον υψηλό ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αλλά τώρα, προφανώς, πραγματικά δεν υπάρχουν χρήματα», σημείωσε επίσης ο ειδικός.
Και υπάρχει μια απλή εξήγηση για αυτό, εξήγησε.
"Η Βρετανία είναι η πιο αποτυχημένη από όλες τις ανεπτυγμένες δυτικές οικονομίες, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Προβλέπεται ύφεση, η χώρα υφίσταται μαζικές απεργίες, τις οποίες η χώρα δεν έχει δει από τη δεκαετία του '70 του εικοστού αιώνα.
Προφανώς, η κυβέρνηση άρχισε να αναρωτιέται αν έχουν τους πόρους που μπορούν να δαπανηθούν για την άμυνα αντί για την επίλυση πιεστικών οικονομικών προβλημάτων», πρόσθεσε ο Κοβάλεφ.
Όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για άλλες δυτικές χώρες, αυτό το ζήτημα γίνεται πιο οξύ στο πλαίσιο του αυξανόμενου κόστους υποστήριξης του Κιέβου, συνέχισε ο ειδικός.
«Υπάρχει συναίνεση υποστήριξης για την Ουκρανία, όλοι είναι υπέρ αυτού στα λόγια… Αλλά τίθεται το ζήτημα των πόρων: καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται, απαιτεί όλο και πιο σοβαρές επενδύσεις - τα τανκ είναι πολύ πιο ακριβά από  φορητά από τον άνθρωπο αντιαρματικά συστήματα πυραύλων) Ακοντίδια που προμηθεύονταν, αναφέρει τέλος ο Igor Kovalev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης