Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι όροι για τη συμμαχία Renault - Nissan, με αιχμή την ηλεκτροκίνηση

Νέοι όροι για τη συμμαχία Renault - Nissan, με αιχμή την ηλεκτροκίνηση
Ανανεώνεται η συνεργασία Nissan - Renault σε πιο ισότιμη βάση και με αιχμή την ηλεκτροκίνηση..
Σχετικά Άρθρα
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan θα αγοράσει μερίδιο έως και 15% στη μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων Αmpere της Renault, ανακοίνωσαν οι δύο εταρείες, επανεκκινώντας μία μακρά και ενίοτε ταραχώδη συμμαχία.
Η συμφωνία έρχεται μετά από μήνες έντονων συνομιλιών, στο πλαίσιο των οποίων περιορίστηκε η συμμετοχή της Renault στη Nissan από το 43% στο 15% και περιλαμβάνει την παράταση της συνεργασίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών για 15 χρόνια.
Η συμφωνία προβλέπει ακόμη ότι δυνατότητα επένδυσης στην Ampere θα έχει και η επίσης ιαπωνική Mitsubishi.
Πρόθεση της Nissan είναι να επενδύσει έως και 15% στην Ampere, την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και λογισμικού του Ομίλου Renault στην Ευρώπη, με στόχο να γίνει στρατηγικός επενδυτής», ανέφερε η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε πριν από την παρουσίαση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στο Λονδίνο.
Η σχέση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών έφτασε στα άκρα μετά τη σύλληψη το 2018 του αρχιτέκτονα και πρώην προέδρου της Nissan, Carlos Ghosn, που κατηγορήθηκε για οικονομικά σκάνδαλα.
«Θεωρώ ότι αυτό που συμφωνήσαμε πλέον αντιπροσωπεύει μια πολύ καλύτερη οργάνωση από εκείνη που είχαμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Mao, κατά την παρουσίαση της νέας συμμαχίας στο Λονδίνο.
«Έχουμε ένα νέο σχήμα εταιρικής διακυβέρνησης που είναι πολύ πιο απλό, μπορούμε πια να λειτουργούμε σαν μια κανονική εταιρεία. Όπως φαίνεται από τη σκοπιά της Renault, το νέο πλαίσιο μας επιτρέπει να ανακτήσουμε κάποια στρατηγική ευελιξία χωρίς απαραίτητα να σπάμε τους δεσμούς και τις σχέσεις που προϋπήρχαν» πρόσθεσε.
«Θεωρούμε την Ampere ως ένα μέσο για τη Nissan να συμμετέχει σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ευρώπη», δήλωσε σε δημοσιογράφους και αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida.
Αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi, Takao Kato, επεσήμανε ότι η Ampere θα αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής της για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η εταιρεία θα «μελετήσει περαιτέρω» τη μετοχική της συμμετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης